News

Scene violente în Constanța. Polițiștii au tras 8 focuri de armă în mașina unui șofer care încerca să fugă

Poliţiştii din Constanţa au tras 8 focuri de armă în mașina unui șofer. Acesta nu a oprit la semnalul agenților.
07.08.2021 | 13:51
Scene violente in Constanta Politistii au tras 8 focuri de arma in masina unui sofer care incerca sa fuga
ADVERTISEMENT

Urmărire cu focuri de armă, pe străzile din Constanța. Totul a început după ce doi poliţişti ai Biroului Rutier Constanţa au încercat să oprească un șofer în vârstă de 37 de ani.

Incidentul  a avut loc în jurul orei 07.40, în această dimineaţă. Conducătorul auto nu a oprit la semnalul polițiștilor. Acesta a încercat să fugă şi a accelerat puternic, conform Antena3.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au pornit în urmărirea șoferului şi chiar au fost nevoiţi să tragă mai multe focuri de armă.

Scene violente în Constanța. Șoferul care a fugit de polițiști era sub influența băuturilor alcoolice

Inițial, polițiștii au tras focuri de avertisment în plan vertical. Pentru că șoferul tot nu s-a oprit, unul dintre agenții a tras în direcţia maşinii.

ADVERTISEMENT

În total, opt focuri de armă au fost trase până când şoferul a tras pe dreapta şi a încercat să fugă pe jos, atât el, cât şi pasagerul din dreapta.

După verificări s-a constatat că șoferul era sub influența băuturilor alcoolice (0.46 mg/l în aerul expirat). Acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge

ADVERTISEMENT

“În această dimineață, în jurul orei 07.40, polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au efectuat semnal regulamentar de oprire unui conducător auto care se deplasa în municipiu. 

Întrucât acesta nu s-a conformat indicațiilor polițiștilor, refuzând să oprească,  polițiștii au plecat în urmarirea sa. Pentru a opri autoturismul, polițiștii rutieri au tras 8 focuri de armă, atât în plan vertical, cât și în direcția anvelopelor. 

ADVERTISEMENT

 Precizăm faptul că s-au înregistrat doar avarii la nivelul autoturismului, fără a exista victime omenești. 

După imobilizarea autovehiculului, cei doi ocupanți au încercat să fugă, polițiștii reușind să-i prindă în scurt timp și să stabilească identitatea acestora:

la volan se afla un bărbat, de 37 de ani, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și se afla sub influența băuturilor alcoolice (0.46 mg/l în aerul expirat), acesta fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge”, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa.

ADVERTISEMENT