News

Schema folosită de un bărbat din Constanța pentru a câștiga sute de lei în doar 3 ore. S-a prefăcut bătrân și bolnav, iar oamenii au vrut să-l ajute

Un bărbat din Constanța a adoptat o strategie ”ingenioasă”, dar în afara legii, pentru a câștiga sute de lei. S-a prefăcut bătrân și bolnav, iar oamenii au căzut în capcana sa.
24.11.2023 | 23:21
Schema folosita de un barbat din Constanta pentru a castiga sute de lei in doar 3 ore Sa prefacut batran si bolnav iar oamenii au vrut sal ajute
Suma uriașă adunată din cerșit, în doar 3 ore, de un bărbat din Constanța. Individul pretindea că e bătrân și bolnav. Sursa foto: ordinea.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 47 de ani din Constanța a adoptat o schemă pe cât de ingenioasă, pe atât de riscantă, pentru a câștiga sute de lei într-un timp foarte scurt. Ceea ce a făcut i-a adus o amendă de la poliție.

Suma uriașă adunată din cerșit, în doar 3 ore, de un bărbat din Constanța. Individul pretindea că e bătrân și bolnav

În această săptămână, Primăria Constanța a derulat o campanie împotriva cerșetoriei. Autoritatea publică locală de la malul Mării Negre le cere cetățenilor să nu mai încurajeze cerșetoria în municipiul Constanța.

ADVERTISEMENT

Escrocii adoptă tot mai multe tactici pentru a sustrage bani de la oamenii cu suflet mare. Este și cazul unui bărbat de 47 de ani. La o vârstă optimă pentru a munci și fiind sănătos tun, acesta s-a gândit că este mai profitabil și mai confortabil să obțină bani din cerșit.

A pus la cale o schemă care i-a adus un profit consistent. Acesta s-a îmbrăcat precum un bătrânel și a simulat că este bolnav. Apoi a ieșit pe străzile din Constanța pentru a profita de mila oamenilor.

ADVERTISEMENT

Escrocul îi mințea pe trecători că este operat și abia mai vede, mulți dintre oameni dându-i crezare. El le cerea cetățenilor să-l ajute cu cât își permite fiecare, iar mulți dintre ei întindeau câte un leu sau sume mai mari de bani, din milă.

În decurs de 3 ore, falsul bolnav a adunat de la oameni suma de 370 de lei. După ce l-au prins, polițiștii locali din Constanța l-au amendat. Cu toate acestea, dat fiind profitul uriaș scos din această ”meserie”, este greu de crezut că sancțiunea îl va opri pe individ.

ADVERTISEMENT

Poliția Locală Constanța, apel la cetățeni

Poliția Locală Constanța informează că individul pretindea că este o persoană bolnavă de 65 de ani. Spunea că are nevoie de bani pentru a-și cumpăra medicamente pentru tratarea anumitor boli.

Polițiștii locali nu s-au lăsat impresionați de povestea din spatele mâinii întinse, drept pentru care au interceptat-o și au condus-o la autospeciala de serviciu, unde i-au solicitat să îndepărteze masca de protecție, căciula și ochelarii, obiecte folosite pentru a induce vârsta înaintată, moment în care au constatat că în locul persoanei care pretindea faptul că are 65 de ani, că este bolnavă și suferă de anumite boli se află un bărbat în vârstă de 47 de ani, apt de muncă, cunoscut, depistat și sancționat de către polițiștii locali, în repetate rânduri, cu domiciliul în localitatea Fetești, județul Ialomița. Asupra acestuia a fost găsită suma de 370 lei, bani proveniți, în doar 3 ore, din practicarea cerșetoriei.

ADVERTISEMENT

Pe acestă cale, rugăm cetățenii municipiului Constanța, să se alăture campaniei noastre ‘SPUNE STOP CERȘETORIEI!’ și să nu mai dea curs cererilor/solicitărilor unor astfel de persoane, astfel, împreună să asigurăm un climat public civilizat”, este apelul poliției.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
"N-am crezut asta!" Cum arată Maria Sharapova, la 4 ani de la retragere
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după...
Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după...
„Așa am scăpat de retenția de apă”. Amna are un obicei simplu după fiecare masă
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
"Trebuie să coborâm că murim. Băi, deschide ușa!" Filmul incidentului de la metrou, după ce două trenuri s-au ciocnit la Timpuri Noi
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de...
După cât timp poți urca la volan dacă ai băut un pahar de țuică de 40 de grade. Experiment inedit cu etilotestul VIDEO
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a...
O mamă indignată a scris un bilet pentru educatoarea fiicei sale și l-a lipit pe caserola de mâncare. Ce o învățase dascălul
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi...
Primele acuzații de blat la Survivor All Stars. Jador face declarații explozive: "Păi noi suntem proști?"
Micutzu scapă de urmărirea penală, la fel și scandalagiii care l-au agresat
Micutzu scapă de urmărirea penală, la fel și scandalagiii care l-au agresat
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Cât a costat înmormântarea Mioarei Roman. Pachetele împărțite la cimitir, pline cu delicatese
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă...
Românii care au dreptul la al 13-lea și al 14-lea salariu. Prima leafă se dă înainte de vacanţa de vară
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și...
O teroristă germană din Facțiunea Armata Roșie, căutată de 30 de ani și acuzată atacuri cu bombă și jafuri armate, a fost arestată la Berlin
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și...
Zodiile din horoscop care renasc în martie 2024. Vor aduce fericire, noroc și bani pentru persoanele dragi