News

Schema folosită de un client pentru a nu plăti nota la niciun restaurant de lux. A funcționat de zeci de ori până a fost prins: ”Modul de operare a fost același”

Un bărbat, reținut după ce a simulat atacuri de cord pentru a evita să plătească nota în 20 de restaurante diferite din Alicante.
20.10.2023 | 23:29
Schema folosita de un client pentru a nu plati nota la niciun restaurant de lux A functionat de zeci de ori pana a fost prins Modul de operare a fost acelasi
Escrocul a ”lovit” 20 de restaurante numai în acest an Sursa foto: Daily Mail / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Aidas J, în vârstă de 50 de ani, de naționalitate lituaniană, care locuiește în Alicante, a înșelat 20 de restaurante din zonă refuzând să plătească nota de plată.

Schema folosită de un client pentru a nu plăti nota la niciun restaurant de lux

El se ținea dramatic de piept și cădea pe podea ca și cum ar fi avut un atac de cord, spun mai multe rapoarte. Aidas s-a dat drept un turist rus și a amestecat mai multe limbi străine.

ADVERTISEMENT

El ar fi comandat mai multe feluri de mâncare din meniu înainte de a refuza să plătească, a dezvăluit ziarul spaniol El País, citat de The Independent.

Escrocul, care se îmbrăca bine în haine de designer, începea întotdeauna cu o salată rusească, stropită cu mai multe pahare de whisky, urmată de un fel principal consistent, friptură sau homar, urmat de mai mult whisky la desert.

ADVERTISEMENT

Cea de-a douăzecea oară când Aidas și-a încercat norocul într-un an a atras atenția poliției, când managerul restaurantului Buen Comer, Moisés Doménech, l-a observat încercând să fugă.

Doménech a declarat că atunci când a încercat să o șteargă, a căzut la podea. “A fost foarte teatral, s-a prefăcut că leșină și s-a prăbușit pe podea.”

ADVERTISEMENT

Escrocul a comandat două whisky-uri și paella cu fructe de mare la El Buen Corner, primind o notă de plată de 34,85 euro. El a cerut chiar îngrijiri medicale pentru “problemele sale cardiace” și a fost chiar internat în spital, relatează El País.

Aidas a fost arestat abia acum, după ultima dată când a încercat să scape de nota de plată, deoarece a ignorat citațiile și amenzile de la tribunal, mai precizează ziarul.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt al Poliției Naționale din Alicante a declarat: “El a fost arestat de mai multe ori în orașul Alicante. Modul de operare a fost același”.

După un lung șir de infracțiuni, escrocul a fost închis pentru 42 de zile, dar infracțiunile sale sunt considerate minore, deoarece fiecare notă de plată era cuprinsă între 15 și 69 de euro.

ADVERTISEMENT
Tags: