News

Trei șoferi români, arestați în Spania. Ce au descoperit polițiștii în bagajele lor

Poliția din Spania a anunțat, duminică, arestarea a trei șoferi români de autocar. Aceștia au fost ridicați din autogara Alicante.
16.10.2023 | 15:31
Trei soferi romani arestati in Spania Ce au descoperit politistii in bagajele lor
Șoferi români, depistați cu zeci de kilograme de droguri, în Spania. Au fost arestați. Sursa foto: elperiodic.com
ADVERTISEMENT

Trei șoferi români de autocar sunt acuzați că ar fi veritabili traficanți de droguri. Aceștia au fost arestați în Spania cu o cantitate uriașă de substanțe psihoactive asupra lor. Ce au descoperit polițiștii în bagajele lor.

Șoferi români, depistați cu zeci de kilograme de droguri, în Spania. Au fost arestați

Duminică, 15 octombrie, în timpul unei razii efectuate într-o autogară din Spania, polițiștii iberici au arestat trei șoferi români. Asupra conaționalilor noștri s-a găsit o cantitate impresionantă de droguri.

ADVERTISEMENT

Cei trei șoferi de autocar acopereau ruta de transport Roquetas de Mar (Almeria) – România. În bagajele acestora, polițiștii au găsit două valize-rucsacuri cu 56,2 kg de hașiș și marijuana în interior.

Ghinionul traficanților români s-a numit câinele Kata, de la unitatea canină a Poliției Locale. Patrupedul a depistat prezența drogurilor în cele două valize atunci când acestea erau introduse în portbagajul autovehiculului.

ADVERTISEMENT

Autobuzul efectuase o escală la Alicante pe drumul său între orașul de coastă Almeria și România, notează publicația ElPeriodic. Intervenția poliției a avut loc duminică dimineața, la ora 9.55.

S-a întâmplat în momentul în care polițiștii efectuau lucrări de menținere a siguranței publice în zona din jurul autogării Alicante. În acel moment au identificat autobuzul cu numere de înmatriculare românești parcat pe peronul 12.

ADVERTISEMENT

Cei trei se pregăteau să pună bagaje în portbagajul vehiculului de transport în comun. În acel moment, câinele Kata a localizat două valize negre, pe ale căror mânere apărea pe un autocolant același nume al destinatarului.

În interiorul uneia dintre valize au fost găsite 11 pungi cu hașiș în greutate de 40,4 kilograme, iar în al doilea alți 11 saci cu marijuana în greutate totală de 15,8 kilograme.

ADVERTISEMENT

Cum se apără cei trei români

În fața polițiștilor, cei trei bărbați au declarat că nu cunosc originea sau proprietarul rucsacurilor. Realitatea pare a-i contrazice. Asta pentru că unul dintre șoferi avea în posesie o mapă cu numele și numerele de telefon ale persoanelor care urmau să preia bagajele în România.

Același șofer le-a mai spus autorităților că rucsacurile cu drogurile fuseseră lăsate în autobuz de un bărbat necunoscut în Roquetas de Mar, în jurul orei 4:30 dimineața.

ADVERTISEMENT