News

Schimbare în preferințele bucureștenilor pentru primăria Capitalei. Nicușor Dan, peste Piedone și Cîrstoiu

Un nou sondaj privind intențiile de vot pentru Primăria Capitalei arată o rocadă între primii doi candidați, față de sondajele precedente.
09.04.2024 | 21:28
Schimbare in preferintele bucurestenilor pentru primaria Capitalei Nicusor Dan peste Piedone si Cirstoiu
Nicușor Dan, în fruntea preferințelor bucureștenilor Sursa foto: Facebook / Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Potrivit noii cercetări, Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 37,1% din voturi, urmat fiind în clasamentul preferințelor de Cristian Popescu Piedone, Cătălin Cîrstoiu și Mihai Enache, arată un sondaj de opinie realizat de AtlasIntel.

Nicușor Dan, peste Piedone și Cîrstoiu

Potrivit sondajului realizat la începutul lunii aprilie, la comanda Digi24, Nicușor Dan ar câștiga alegerile pentru Primăria Capitalei cu 37,1% din voturi. Pe locul doi se clasează Piedone cu 30%, în timp ce Cîrstoiu obține doar 17,4%, iar Enache 4,9%.

ADVERTISEMENT

În funcție de nivelul de studii al respondenților, Piedone ar obține 59,4% din voturi de la cei care au doar studii primare, în timp ce Nicușor Dan ar contabiliza aproape 47,3% din voturi de la cei cu studii superioare.

Ce configurație ar avea Consiliul General?

Alianța PSD-PNL ar câștiga alegerile pentru Consiliul General cu 36%, dacă duminică ar fi alegeri, potrivit sondajului AtlasIntel. Pe locul doi se clasează Dreapta Unită cu 29,5% dintre voturi, iar AUR ar obține 8,4%. PUSL ar obține 5,7% din voturi, SOS România 2,5%, REPER 2,4%.

ADVERTISEMENT

Din nou, cercetarea arată că 59,4% dintre bucureștenii cu drept de vot care au doar studii primare l-ar vota pe Piedone și 17,3% pe Nicușor Dan. Dintre cei cu studii superioare însă, 47,3% l-ar vota pe Nicușor Dan, în timp ce doar 15,1% pe Piedone.

Una dintre întrebările la care au răspuns cei care au participat la sondaj a fost cine a fost cel mai bun primar al Bucureștiului după 1989.

ADVERTISEMENT

Un procent de 27,5% dintre bucureșteni au răspuns Nicușor Dan. Locul doi este ocupat de Gabriela Firea, cu 23,3%, iar locul trei de Traian Băsescu cu 18,6%.

Sondajul AtlasIntel a fost realizat în perioada 05 – 08 aprilie, pe un eșantion de 1.092 de respondenți. AtlasIntel este singura companie de sondare a opiniei publice pe canal exclusiv digital cu nota ”A” în clasamentul FiveThirtyEight.

ADVERTISEMENT

În ciclul alegerilor prezidențiale din 2020 în SUA, AtlasIntel a fost cea mai precisă companie de sondare, atât la nivel federal cât și în fiecare dintre statele cheie care au definit numărul de electori în Colegiul Electoral.

ADVERTISEMENT