News

Sondaj Sociopol: Coaliția PSD – PNL ar câştiga Consiliul General, dar la Pimăria Capitalei ar fi bătălie încinsă cu Nicuşor Dan

Sondaj Sociopol: Coaliția PSD-PNL ar domina în Consiliul General dar Nicușor Dan ar câștiga cursa la limită pentru Primăria Capitalei
26.03.2024 | 15:50
Sondaj Sociopol Coalitia PSD  PNL ar castiga Consiliul General dar la Pimaria Capitalei ar fi batalie incinsa cu Nicusor Dan
Un nou sondaj arată că Nicușor Dan i-ar devansa pe Piedone și pe Cătălin Cîrstoiu / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un sondaj de opinie realizat de Sociopol în legătură cu alegerile locale – vot politic, interes și participarea românilor – arată că alianța PSD-PNL ar câștiga detașat Consiliul General al Municipiului București. În schimb, candidatul Coaliției pentru Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, se află pe locul trei, în urma lui Cristian Popescu Piedone și a lui Nicușor Dan.

Coaliția PSD – PNL domină la Consiliul General

Un sondaj Sociopol realizat în perioada 21-24 martie arată că alianța PSD-PNL ar câștiga 57% din voturile pentru Consiliul General al Municipiului București.

ADVERTISEMENT

Pe locul doi se situează Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, FD), cu un procent de 22%, urmată de PUSL, cu un procent de 10%, de AUR, cu 8%, SOS România, cu 2% și REPER, cu 1%.

La întrebarea „dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, dvs cât de interesat ați fi de ageste alegeri”, un procent de 46% din respondeți s-a declarat „foarte interesat”, 25% „destul de interesat”, 10% „destul de puțin interesat” iar 20% „foarte puțin/deloc interesat”. În total, procentul celor pentru care alegerile nu prezintă interes/ sau puțin este de 54%.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan conduce cursa pentru Primăra Generală, la bătaie cu Piedone şi Cîrstoiu

Pentru Primăria Generală, potrivit, sondajului, Nicușor Dan (USR, PMP, FD) conduce cursa, cu un procent de 34%. Pe locul doi vine Cristian Popescu Piedone (PUSL), cu 30%, locul trei fiind ocupat de Cătălin Cîrstoiu (PSD-PNL), cu un procent de 26%.

La mare distanță, locul patru este ocupat de Mihai Enache (AUR), cu un procent de 6% iar pe ultimul se situează Daniela Șoșoacă (SOS România), cu 4%.

ADVERTISEMENT

Întrebați în ce direcție cred că merge orașul lor, 49% au răspuns că se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce 45% au indicat o direcție bună. 24% au indicat să sectorul în care locuiesc se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce 70% consideră că se îndreaptă într-o direcție bună.