Schimbare în traficul din București. Miercuri, 13 decembrie, a fost inaugurat culoarul unic pentru transportul în comun de la Piața Presei până la Arcul de Triumf. Banda de circulație va reduce semnificativ timpul parcurs de autobuze.
Pentru a marca această investiție, ministrul Energiei și președintele PNL București, Sebastian Burduja a mers cu autobuzul 205 pentru a ajunge la minister. Alături de el au fost e viceprimarul general al Bucureștiului, Stelian Bujduveanu și de directorul STB, Daniel Istrate.
Momentul a fost filmat de Sebastian Burduja și publicat pe rețelele de socializare. El i-a lăudat pe liberali pentru acest proiect. De asemenea, a ținut să puncteze că liberalii au avut „curaj și viziune”. „Între două întâlniri, am luat astăzi autobuzul pe linia 205, până la Ministerul Energiei.
Am inaugurat astfel, alături de viceprimarul general al Capitalei din partea PNL, Stelian Bujduveanu, și directorul general STB, Daniel Istrate, noul culoar unic pentru transportul public în comun. Pe bulevardul Regele Mihai I, de la Piața Presei la Piața Victoriei”, a transmis ministrul Energiei.
Totodată, Sebastian Burduja spune că, până acum deplasarea până la Ministerul Energiei dura între 25 și 30 de minute. Însă, datorită culoarului unic, timpul s-a redus foarte mult. Ministrul susține că drumul poate fi făcut în 3-4 minute.
„Rezultatele se văd și se simt. Un drum care dura 20-25 de minute se parcurge acum cu autobuzul în 3-4 minute. Asta înseamnă un oraș pentru oameni, modern. cu un transport public corect, rapid și de încredere, pe care să poți conta să ajungi acolo unde ai nevoie.
Este parte din viziunea liberală pentru Bucureștiul Viitorului. o Capitală unde lucrurile trebuie să fie mereu în mișcare”, a adăugat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Mai mult, ministrul Energiei susține că transportul public, mai ales cel electric, va putea rezolva problema calității aerului din Capitală. Potrivit acestuia, în ultimii trei ani, situația nu s-a schimbat în București.
Un studiu referitor la calitatea vieții din marile orașe ale lumii, arată că doar 19 la sută dintre bucureșteni consideră că este „decentă” calitatea aerului, în Capitala României, așa cum spune ministrul Burjuda.