Sport

Schimbare majoră în SuperLiga! Regula care se va pune în aplicare începând cu primul meci al etapei din weekend

FRF face o schimbare majoră în SuperLiga în urma solicitării celor de la LPF. Noul regulament a intrat în vigoare din ianuarie 2024 și este valabil pentru toate cluburile.
18.01.2024 | 11:07
Schimbare majora in SuperLiga Regula care se va pune in aplicare incepand cu primul meci al etapei din weekend
FRF face o schimbare majoră în SuperLiga în urma solicitării celor de la LPF. Noul regulament a intrat în vigoare din ianuarie 2024 și este valabil pentru toate cluburile. Sursa Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Cluburile din România vor fi supuse unei noi reguli începând cu ianuarie 2024. În urma unei discuții pornite de LPF, cei de la FRF fac o schimbare majoră în SuperLiga. Astfel, se va modifica numărul jucătorilor aflați pe banca de rezerve la meciurile din campionat.

FRF face o schimbare majoră în SuperLiga

La solicitarea LPF, cei de la FRF fac o schimbare majoră în SuperLiga. În urma discuțiilor avute în vara lui 2023, Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis ca de la începutul lui ianuarie 2024, toate cluburile din primul eșalon să aibă câte 12 jucători pe banca de rezerve, în loc de 9.

ADVERTISEMENT

Decizia trebuia luată chiar de la începutul acestui sezon de campionat. Dar nu toate formațiile puteau să îndeplinească acest lucru, din cauza infrastructurii. Astfel, cluburile au avut timp 6 luni să se pună la punct pentru a respecta noul regulament. Așadar, începând cu duelurile din etapa 22, vom vedea că băncile de rezerve vor avea 12 fotbaliști.

“În ședința Comitetului Executiv al FRF, care a avut loc azi, 13 iulie 2023, s-a stabilit mărirea numărului de jucători de rezervă, începând cu 1 ianuarie 2024. Ca urmare a solicitării LPF, s-a dezbătut în ședința de azi posibilitatea de a mări numărul de jucători ce pot fi trecuți pe foaia de joc.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că în acest moment există stadioane în țară ce au probleme de infrastructură, în ceea ce privește numărul de locuri pe banca de rezerve, iar sezonul de Liga 1 va debuta mâine, 14 iulie, s-a decis amânarea intrării în vigoare a acestei decizii.

Acest lucru se va întâmpla la data de 1 ianuarie 2024. Astfel, începând de anul viitor cluburile de Liga 1 vor putea trece pe foaia de joc 23 de fotbaliști, 11 titulari și 12 jucători de rezervă”, a transmis FRF.

ADVERTISEMENT

Etapa 22 începe pe 19 ianuarie

Superliga se apropie cu pași rapizi, iar programul pentru prima etapă din 2024 a fost publicat. Rapid – FCU Craiova este meciul fanion de vineri. Dinamo merge pe terenul Petrolului sâmbătă, iar duminică Universitatea Craiova va primi vizita Farului. FCSB urmează să joace luni, pe 22 ianuarie, contra celor de la UTA.

Deschizând runda a 22-a a SuperLigii, Sepsi și Poli Iași se vor confrunta într-un duel tensionat. Sepsi ocupă poziția a 5-a cu 30 de puncte, în timp ce Poli Iași se află pe locul 14, cu 23 de puncte. Ambele echipe anticipează un meci dificil având în vedere  evoluțiile recente.

ADVERTISEMENT

Într-un alt meci programat pentru aceeași zi, Rapid va juca contra celor de la FCU Craiova la ora 20:00. Giuleștenii ocupă poziția a 4-a în clasament, cu 33 de puncte, în timp ce FCU Craiova se află pe locul 9, având 27 de puncte. Rapid vine după o serie de rezultate mixte, în timp ce FCU Craiova vine după un final de an în forță.

Programul etapei 22 de vineri, 19 ianuarie

  • Sepsi – Poli Iași 17:30
  • Rapid – FCU Craiova 20:00
ADVERTISEMENT