News

Cum se va numi hotelul Intercontinental din București. După 50 de ani, acesta își va schimba numele

După mai bine de 50 de ani, un simbol al Capitalei, hotelul Intercontinental, își schimbă denumirea. De asemenea, locația va intra într-un amplu proiect de renovare și modernizare.
04.01.2022 | 19:42
Cum se va numi hotelul Intercontinental din Bucuresti Dupa 50 de ani acesta isi va schimba numele
Hotelul Intercontinental Bucureşti își schimbă denumirea. Sursa foto: hrs.com
ADVERTISEMENT

Primul hotel de 5 stele construit în România, Intercontinental din Bucureşti, inaugurat pe 23 mai 1971, intră într-o nouă eră.

Din acest an, unul dintre simbolurile Capitalei își va schimba numele. Astfel, încă din această lună, Hotel Intercontinental București se va numi Grand Hotel Bucharest.

ADVERTISEMENT

De asemenea, construcția va intra într-un amplu proiect de renovare și modernizare, în urma unei investiții estimate la 21 de milioane de euro, notează Forbes.ro.

Hotelul Intercontinental Bucureşti își schimbă denumirea

Schimbarea numelui hotelului vine în urma încheierii unui contract de management între proprietarul hotelului, Compania Hotelieră InterContinental România S.A., și IHG Hotel & Resorts, proprietarul mărcii InterContinental, anunță reprezentanții hotelului.

ADVERTISEMENT

Ulterior, hotelul va trece printr-un proces de renovare şi modernizare. Se vor face investiţii de 21 milioane euro. Aceste lucrări vor debuta anul acesta şi vor fi finalizate în 2024.

”Pentru ca planul nostru de transformare să aibă succes, vom pune un accent sporit pe modernizare, vom încorpora tehnologii avansate aliniate cu nivelul nostru bine cunoscut de servicii și performanță.

ADVERTISEMENT

Suntem entuziasmați și pregătiți să dăm curs noilor provocări, fără să ne abatem de la obiectivul nostru principal: să oferim servicii excepționale oaspeților noștri.

Mulțumim InterContinental pentru colaborarea de până acum și ne pregătim pentru o nouă etapă în viața acestui hotel”, a anunțat Lucian Marinescu, Membru în Consiliul de Administrație al Companiei Hoteliere InterContinental România S.A.

ADVERTISEMENT

Intercontinental Bucureşti, primul hotel de 5 stele ridicat în România

Hotelul InterContinental Bucureşti este unul dintre simbolurile Capitalei. Vorbim de primul hotel de 5 stele din țara noastră şi cel de-al doilea hotel construit de lanţul hotelier InterContinental într-o ţară comunistă, după Esplanada din Zagreb (fosta Iugoslavie).

Având o înălțime de 86 de metri, hotelul a fost inaugurat în luna mai 1971, fiind cea mai înaltă clădire din oraş. De asemenea inaugurarea a avut loc concomitent cu primul zbor Pan Am la București. În prezent, hotelul are 22 de etaje şi 257 de camere şi apartamente.

Hotelul a fost deschis cu 423 de camere şi apartamente, centru de sănătate la etajul 22, Restaurantul Balada, cu specific românesc şi Luna Bar, la etajul 21, Belvedere Bar la etajul 2, cu terasa spre Piaţa Universităţii, Sala Ronda la etajul 1, Picolo Bar şi cazino la etajul 1, Braseria Corso, Restaurantul Madrigal şi Self la parterul hotelului.

În cei peste 50 de ani de existență, oaspeţi de seamă au trecut pragul Hotelului InterContinental. Vorbim de preşedinţi de state, sportivi, prinţi şi prinţese dar şi importanți oameni de afaceri.

Între aceştia se numără Lenny Kravitz, Bill Gates, echipa Harlem Globe Trotters, Robert Gates – şeful Pentagonului, presa de la Casa Alba în timpul Summit-ului NATO, Zucchero, Prinţul Hassan al Iordaniei, Demis Roussos, Jose Carreras, Shimon Peres – preşedintele Israelului, Jacques Yves Cousteau, Luciano Pavarotti, Boy George, Richard Claydermann sau Bjorg Borg conform Agerpres.

ADVERTISEMENT
Tags: