News

Schimbare radicală a vremii, când putem avea îngheț și ninsori. Specialiștii de la AccuWeather au făcut anunțul

Specialiștii de la AccuWeather vorbesc de o schimbare radicală a vremii în România. Data la care am putea avea îngheț și ninsori.
09.03.2024 | 17:19
Schimbare radicala a vremii cand putem avea inghet si ninsori Specialistii de la AccuWeather au facut anuntul
Specialiștii de la AccuWeather anunță o schimbare radicală a vremii în România. Când sunt posibile ploi, lapoviță și ninsori. Sursa foto: Weather.com / Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

După o primă parte a lunii martie deosebit de caldă pentru data din calendar, România va avea parte de o schimbare radicală a vremii. Perioada în care ne-am putea confrunta cu îngheț și ninsori.

Specialiștii de la AccuWeather anunță o schimbare radicală a vremii în România. Când sunt posibile ploi, lapoviță și ninsori

Vineri, 8 martie, ANM a emis prognoza pentru următoarele patru săptămâni. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 11 martie – 8 aprilie, valorile termice se mențin peste cele normale.

ADVERTISEMENT

În foarte multe cazuri, datele meteorologilor suferă schimbări de la o săptămână la alta. Informațiile celor de la ANM reprezintă estimări, astfel că sunt șanse să apară modificări.

Despre astfel de modificări vorbesc cei de la AccuWeather, o companie media americană din sectorul privat care furnizează servicii comerciale de prognoză meteo în întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Meteorologii de peste ocean vin cu date care ne dau palpitații și care ar putea lovi crunt în sectorul agricol. Deocamdată, primăvara din țara noastră este caracterizată ca fiind una caldă, cu maxime de 18-20 de grade.

Ei bine, perioadele mai reci cu minime negative încă pot apărea. Conform AccuWeather, astfel de episoade cu vreme friguroasă, cu ploi, lapoviță și chiar ninsori sunt posbile până spre finalul lunii martie și chiar și în aprilie.

ADVERTISEMENT

Dacă aruncăm acum o privire asupra prognozei de lungă durată a americanilor și luăm Brașovul, vedem cum, după 22 martie, frigul revine aici. Vor urma nopți cu valori de la -2 la -4 grade Celsius. În plus, sunt posibile și ninsori sau lapoviță.

Cum va fi vremea în București

Aerul rece nu va persista doar la munte, conform sursei citate. În Capitală, până în jurul datei de 21 – 22 martie va fi destul de plăcut, cu maxime de la 15 la 18 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Ulterior, și în București va pătrunde un aer mai rece. Nopțile vor aduce minime apropiate de pragul înghețului, de 0… 1 grad  Celsius, iar zilele nu vor mai fi așa de plăcute, cu maxime de 10 – 11 grade Celsius. În jurul datei de 25 martie și în Capitală sunt posibile precipitații mixte.

ADVERTISEMENT