News

Revin ninsorile, furtunile și ploile. Ce zone din România sunt vizate, anunțul ANM

Meteorologii anunță că revin ninsorile, furtunile și ploile în România. Când se schimbă vremea și cât vor scădea temperaturile
04.03.2024 | 22:17
Revin ninsorile furtunile si ploile Ce zone din Romania sunt vizate anuntul ANM
Revin ninsorile, furtunile și ploile. Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie aduce vești proaste și anunță că revin ninsorile, furtunile și ploile în România. De asemenea, temperaturile vor scădea considerabil în următoarele zile, în toate regiunile țării.

Ciclonul mediteranean ajunge în România. Revin ninsorile și ploile

Deși ne aflăm în prima lună de primăvară și așteptăm Ziua Femeii, se pare că de 8 martie vremea va da bătăi de cap, iar meteorologii spun că trebuie să ne pregătim pentru încă un episod scurt de iarnă, când nimeni nu se aștepta.

ADVERTISEMENT

Temperaturile ridicate din ultima perioadă au adus primele zile călduroase de primăvară, însă situația se va schimba. Specialiștii spun că totul se va întâmpla din cauza ciclonului mediteranean, care a făcut prăpăd în vestul Europei.

Acum, fenomenul meteorologic ajunge și în România. Prin urmare, valorile termice vor fi în scădere, de miercuri, în toată țara. De asemenea, în zonele înalte revin ninsorile. În restul țării sunt așteptate furtuni și ploi.

ADVERTISEMENT

Ce temperaturi ne așteaptă

Marți, temperaturile se vor menține ridicate, urmând să fie atinse și 19 grade în vestul și sudul țării. „Trebuie să ne așteptăm și la apariția precipitațiilor în extindere. Mâine, ploi locale în partea centrală și sudică a țării, în centrul țării și manifestări de instabilitate, averse, descărcări electrice pe fondul temperaturilor încă ridicate.

Apoi, următoarele două zile, miercuri, joi vor fi cu precipitații în cea mai mare parte a țării și în zonele de munte, mai ales în zona înaltă, vor fi tot mai multe ninsori.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, în noaptea de miercuri spre joi, în zonele deluroase din partea centrală și de est a țării sunt de așteptat precipitații mixte”, a transmis Florinela Georgescu, director ANM, la Antena 3 CNN.

Potrivit specialistului Administrației Naționale de Meteorologie, maximele vor fi cuprinse între 4 și 16 grade, miercuri și joi. Temperaturile minime vor ajunge, în noaptea de joi spre vineri, și la -8 grade în zonele depresionare.

ADVERTISEMENT

Din fericire, episodul nu va dura mult, iar din weekend vremea se schimbă iar. Meteorologii se așteaptă ca valorile termice să crească, urmând ca vremea să intre într-un proces de încălzire și să se înregistreze, din nou, temperaturi peste cele normale pentru această perioadă.

 

ADVERTISEMENT