Sport

Schimbare radicală în Premier League. Ce nu vor mai putea echipele să afișeze pe echipament

Premier League a luat o decizie extrem de importantă ce va impune schimbări în echipamentele formațiilor, dar care va intra în vigoare abia peste 3 ani.
13.04.2023 | 22:15
Schimbare radicala in Premier League Ce nu vor mai putea echipele sa afiseze pe echipament
Premier League a luat o decizie extrem de importantă ce va impune schimbări în echipamentele formațiilor, dar care va intra în vigoare abia peste 3 ani. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Prima ligă din Anglia se pregătește de etapa cu numărul 31, însă o hotărâre ambițioasă a fost luată în această săptămână. Totul cu acordul cluburilor care vor pierde astfel sume mari de bani.

Premier League, schimbare importantă în privința echipamentelor

Cluburile din Premier League, împreună cu mai marii fotbalului insular, au decis o schimbare radicală în ceea ce privește sponsorii care apar pe echipamentele de joc ale formațiilor din cel mai puternic campionat din lume.

ADVERTISEMENT

Conducerea primei ligi engleze de fotbal a anunțat că după mai multe runde de discuții s-a hotărât ca din sezonul 2026-2027 casele de pariuri să nu mai apară, ca sponsori, pe partea din faţă a tricourilor de joc.

”Cluburile din Premier League au convenit astăzi (n.r. – joi, 13 aprilie), în mod colectiv, să retragă afişarea sponsorilor care au legătură cu casele de pariuri, de pe partea din faţă a tricourilor purtate de echipe în zilele de meci.

ADVERTISEMENT

Pentru a ajuta cluburile în tranziţia lor, contractul colectiv va stipula ca interdicţia să fie aplicată începând de la sfârşitul sezonului 2025-2026”, se arată într-un comunicat emis de Premier League și publicat pe site-ul oficial.

Unde vor putea fi afișate numele caselor de pariuri

În acest moment, opt din cele 20 de cluburi din Premier League au ca sponsori principali case de pariuri, printre aceste grupări numărându-se Newcastle United (Fun88), West Ham United (Betway) şi Everton (Stake.com).

ADVERTISEMENT

Se aşteaptă acum ca guvernul britanic să publice o carte albă cu propunerea de legislaţie viitoare privitor la reglementarea jocurilor de noroc. Cartea albă nu va include restricţii referitoare la afişarea diverselor case de pariuri ca sponsori pe tricourile echipelor, dacă se ajunge la un acord colectiv în această privinţă.

Conducerea Premier League a mai anunțat că afişarea caselor de pariuri drept sponsori ar putea fi permisă pe mânecile tricourilor respective, astfel încât cluburile să nu fie afectate foarte mult din punct de vedere financiar, dar aceste reclame să fie cât mai puțin vizibile.

ADVERTISEMENT

Premier League este de departe cel mai bogat campionat din lume, însă acest lucru nu garantează și succesul. Spre exemplu, Chelsea a înregistrat pierderi record, devenind primul club din Anglia cu un deficit de peste un miliard de lire sterline. Nu mai puțin de un sfert din sumă a fost contabilizat în sezonul 2021-2022.


  • 1,89 este cota oferită de MAXBET pentru pronosticul „PsFX” la meciul West Ham – Arsenal

ADVERTISEMENT