Life

Schimbare uriaşă pe YouTube. Ce videoclipuri vor fi interzise

YouTube a luat o decizie fără precedent. Anumite videoclipuri de pe platformă vor fi restricționate începând de acum.
03.11.2023 | 11:42
Schimbare uriasa pe YouTube Ce videoclipuri vor fi interzise
Decizia luată de YouTube. Sursa foto: Pexels
ADVERTISEMENT

YouTube face o schimbare semnificativă. Platforma va interzice anumite videoclipuri, mai exact conținutul care îi poate afecta cu ușurință pe utilizatorii tineri. Despre ce tip de informații este vorba?

YouTube va face o schimbare majoră

YouTube a luat o decizie importantă. Platforma va face o schimbare uriașă și va restricționa videoclipurile care promovează standarde corporale ireale și comporații dăunătoare pentru utilizatorii tineri.

ADVERTISEMENT

Măsura va fi aplicată pentru început în Statele Unite, apoi va fi extinsă și la nivelul celorlalte țări, potrivit unui comunicat emis de Google. Schimbarea a fost gândită în urma îngrijorărilor cu privire la impactul negativ pe care conținutul despre aspectul fizic și standardele de frumusețe îl pot avea asupra adolescenților.

Aceștia sunt predispuși să-și creeze o imagine de sine negativă dacă sunt expuși o perioadă îndelungată la astfel de conținut. În acelați context, 40 de state au pornit proceduri legale împotriva Meta, acuzând Facebook și Instagram că afectează sănătatea mentală a tinerilor.

ADVERTISEMENT

„Adolescenții sunt mai predispuși decât adulții să dezvolte o imagine de sine negativă atunci când văd mesaje repetate despre standarde ideale în conținutul pe care îl consumă online”, a transmis James Beser, unul dintre reprezentanții platformei, citat de spynews.ro. 

Ce alte măsuri au fost luate

Totodată, YouTube a mai făcut o schimbare. Mai exact, s-au luat măsuri și în privința conținutului care încurajează ura, hărțuirea sau tulburările alimentare, pentru a-i proteja pe adolescenți.

ADVERTISEMENT

În plus, platforma va trimite mai multe avertizări celor care au mai puțin de 18 ani pentru a lua pauze sau a merge la culcare. Eforturile sunt făcute pentru a ocroti sănătatea mentală a celor mai tineri.

De altfel, și TikTok a fost ținta criticilor asemănătoare și chiar a unor interdicții. Pew Research Center a demonstrat că 95% dintre adolescenții din America, care au între 13 și 17 ani,  folosesc aproape constant rețelele sociale.

ADVERTISEMENT

Anul trecut, medicul chirurg general al SUA, Vivek Murthy a vorbit despre efectele dăunătoare ale conținutul din mediul online asupra tinerelor fete, expuse la hărțuire și tulburări alimentare.

ADVERTISEMENT