Life

Schimbări importante la Google Chrome. Ce trebuie să știe utilizatorii

Modificări uriașe la Google Chrome. Lucrurile pe care este bine să le cunoască cei care folosesc acest browser renumit.
23.08.2023 | 11:49
Schimbari importante la Google Chrome Ce trebuie sa stie utilizatorii
Modificări uriașe la Google Chrome. Lucrurile pe care este bine să le cunoască cei care folosesc acest browser. Sursa foto: pcworld.com
ADVERTISEMENT

Schimbări importante la Google Chrome. Ce trebuie să știe utilizatorii despre îmbunătățirile și aspectele mai puțin plăcute despre lansarea care a avut loc pe 12 iulie 2023. Ce funcții noi au apărut în ultima vreme.

Modificări uriașe la Google Chrome. Lucrurile pe care este bine să le cunoască cei care folosesc acest browser

Modificări uriașe la Google Chrome 115 care vine cu un sistem de permisiuni actualizat și câteva API-uri noi pentru aplicațiile web. Lucrurile pe care este bine să le știe de acum înainte cei care folosesc acest browser cunoscut.

ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai importante schimbări este strâns legată de permisiunile unice pe care compania a început să le testeze încă din luna aprilie. Cei care vizitează un site care solicită permisiunea pentru o anumită funcție au posibilitatea să facă acest lucru cu un buton nou.

Până în momentul de față utilizatorii aveau posibilitatea să blocheze solicitarea, cum ar fi locația sau accesul la microfon, sau să dea click pe Permite. Opțiunile sunt: permiteți tot timpul, permiteți doar această dată și refuzați.

ADVERTISEMENT

Schimbarea va ajuta la eliminarea confuziei cu privire la permisiunile browserului, mai ales pentru că oglindește promptul cu trei butoane deja folosit pentru multe solicitări de permisiuni pe Android, iPhone și iPad.

Google Chrome 115, schimbări mari

„Cercetarea utilizatorilor Chrome a arătat că de multe ori utilizatorii nu sunt pregătiți să ia o decizie persistentă pentru permisiunile site-ului, încercând să evalueze dacă obțin valoare în schimbul acordării permisiunilor.

ADVERTISEMENT

Oferirea unei opțiuni de permitere unică se adaptează acestei nevoi și face ca accesul să fie mai puțin riscant”, este explicația care apare pe un blog deținut de Google, notează androidpolice.com.

În momentul de față, Mozilla Firefox și Apple Safari acceptă deja permisiuni unice, dar implementarea variază în funcție de fiecare permisiune în parte. Mai mult, Google Chrome testează acum o interfață modernizată care folosește transluciditatea. Aceasta este numită efect Mica.

ADVERTISEMENT

Noul aspect are legătură cu filele de fundal și cu restul fundalului barei de aplicații. Compania a început să testeze pentru prima dată noul design cu Chrome 115, dar este posibil ca lansarea să se facă, de fapt, odată cu Chrome 116.

ADVERTISEMENT