Sport

Schimbul anului în fotbalul mondial! Ce transferuri pregătesc Barcelona și Atletico Madrid

Antoine Griezmann e aproape de o revenire la Atletico Madrid. Barcelona vrea să-l cedeze în schimbul unui star din atacul lui Simeone
20.05.2021 | 10:34
Schimbul anului in fotbalul mondial Ce transferuri pregatesc Barcelona si Atletico Madrid
ADVERTISEMENT

Chiar dacă a mai rămas o etapă de disputat în actualul sezon, granzii Spaniei sunt deja cu gândul la perioada de mercato. Și putem spune că ne așteaptă o vară fierbinte, mai ales dacă judecăm după zvonurile care au împânzit peisajul media.

Măcinată de probleme financiare în urma impactului pandemiei Covid-19, Barcelona caută cu disperare întăriri pentru compartimentul ofensiv. Ba chiar ar fi dispusă să accepte cel mai spectaculos schimb de pe piața transferurilor: Antoine Griezmann în locul lui Joao Felix.

ADVERTISEMENT

Dacă până mai ieri părea un scenariu desprins din filmele science fiction, iată că mutarea începe încet, dar sigur să prindă contur. Potrivit jurnalistului iberic Lluis Canut, avantajele ar fi multiple, atât din punct de vedere sportiv, cât mai ales economic.

Griezmann, aproape de o revenire la Atletico Madrid. Barcelona îl vrea pe Joao Felix în schimbul francezului

Concret, ambii jucători au fost aduși în 2019, contra unor sume care depășesc pragul de 120 de milioane de euro, dar nu au avut evoluții pe măsura așteptărilor. Chiar dacă și-a trecut în cont 19 goluri și 12 pase decisive în tricoul blaugrana, Griezmann nu reușește să-și facă loc în schema tactică implementată de Ronald Koeman, din cauza absenței numărului nouă fals, poziție în care a făcut furori la Atletico.

ADVERTISEMENT

În schimb, Felix, transferat tocmai pentru a umple golul lăsat de plecarea francezului, nu mai dă același randament ca în prima parte a sezonului. Acesta este și motivul pentru care Diego Simeone a decis în ultimele 7 etape ca starul portughez să rămână pe banca de rezerve.

Barcelona intră în era Xavi. Depay și Aguero, printre țintele catalanilor

În altă ordine de idei, zilele lui Ronald Koeman pe banca tehnică sunt numărate, așa că oficialii Barcelonei s-au reorientat rapid și au demarat negocierile cu Xavi. Chiar dacă și-a prelungit recent contractul până în 2023, tehnicianul lui Al Sadd nu ar spune nu unei reveniri la echipa de suflet.

ADVERTISEMENT

Și pentru a-i pune la dispoziție un lot cu care să abordeze pe toate planurile viitorul sezon competițional, în fruntea listei de transferuri au apărut fotbaliști precum Memphis Depay (27 de ani) şi Kun Aguero (32 de ani). Ambii și-au anunțat oficial despărțirea de Lyon și Manchester City.

Am ajuns în punctul în care trebuie să iau decizii importante în privința viitorului meu și am hotărât să negociez ofertele primite alături de echipa mea, formată din persoane de încredere și experți din domeniul juridic.

ADVERTISEMENT

Voi decide singur destinația, iar voi veți fi primii care află”, a declarat olandezul, în vreme ce starul campioanei Angliei a ținut să transmită un mesaj mult mai emoționant.

Când un ciclu ajunge la final, multe sentimente ies la suprafață. Multă satisfacție și mândrie pentru cele 10 sezoane de la Manchester City – ceva neobișnuit pentru un jucător din ziua de azi.

10 sezoane cu realizări majore, de-a lungul cărora am devenit cel mai bun marcator din istoria clubului și am realizat o legătură indestructibilă cu cei care iubesc clubul.

 Voi începe un nou capitol în cariera mea și sunt pregătit, am aceeași pasiune și același profesionalism. Îmi doresc să continui la cel mai înalt nivel”, a transmis Aguero pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT