News

Schiori alergați de urs pe pârtie. Imagini spectaculoase de la Predeal. Video

09.03.2021 | 18:12
Schiori alergati de urs pe partie Imagini spectaculoase de la Predeal Video
ADVERTISEMENT

Întâlnire inedită pentru un un grup de schiori aflați marți pe pârtia din Predeal. Distracția lor a fost întreruptă de o întâlnire surpriză: un urs a început să-i urmărească în timp ce coborau.

Întregul episod a fost filmat și postat pe site-urile de socializare. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit după ”întâlnirea” cu ursul, însă cei aflați pe pârtie au avut ceva emoții.

ADVERTISEMENT

Tot la Predeal, la sfârșitul lunii ianuarie, un alt urs a alergat un schior pe pârtie. Atunci animalul a fost capturat și relocat într-o pădure din județul Bihor.

Schiori, fugăriți de un urs pe pârtia de la Predeal. Cum s-a încheiat aventura

Un urs și-a făcut o apariție spectaculoasă, marți, pe Pârtia Cocoșul din Predeal, chiar în urma unui grup de schiori, și nu s-a lăsat dus până când nu l-a alergat pe unul dintre ei timp de câteva minute.

ADVERTISEMENT

Evenimentul s-a încheiat însă cu bine, întrucât bărbatul care a surprins imaginile este monitor de schi și a atras animalul sălbatic departe de ceilalți schiori.

Adrian Stoica, cel care a postat imaginile pe Facebook, i-a avertizat pe ceilalți schiori să stea pe loc, pentru ca ursul să se întoarcă în pădure, însă acesta a fost intrigat de prezența oamenilor și s-a apropiat la doar câțiva metri de grup. În acel moment, pe filmare se observă că acolo se aflau zeci de schiori.

ADVERTISEMENT

”Măi, Moș Martin, du-te de aici ca avem treabă. Ești un zăpăcit! Eu zic să te duci în pădure. Fugi în pădure că după aia te iau ăștia și cine știe pe unde ajungi”, se aude schiorul strigând către urs, pe filmarea făcută pe Pârtia Cocoșul din Predeal.

Chiar dacă ursul părea prietenos și nu a încercat în niciun moment să facă rău, la doar câţiva metri distanţă erau zeci de schiori care priveau spectacolul animalului.

ADVERTISEMENT

Pentru a scăpa de el, instructorul de schi a fost nevoit să intre în jocul ursului. El a început să schieze, iar animalul l-a urmărit. După câteva sute de metri, animalul a obosit şi a intrat în pădure.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Brașov, în căutarea ursului

Legat de prezența ursului, a fost efectuat un apel la 112. Ajunși la locul indicat de turiști, jandarmii din Brașov nu au mai găsit animalul.

”Apelul a venit din partea unei persoane care se afla în teleschi și ne-a relatat ca nu erau alte persoane în apropiere (care sa fie in pericol), iar ursul a traversat pârtia. Echipajul nostru a ajuns în aproximativ 2-3 minute la locul respectiv, erau în apropiere, la un eveniment sportiv.

Colegii noștri nu au mai găsit ursul în locul respectiv și au verificat împrejurimile, dar nu l-au observat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ Brașov, Ion Zaharia, potrivit Brașov.Net.

ADVERTISEMENT