Life

Școala vieții l-a făcut mare! Ce studii are, de fapt, Cristi Borcea.

19.01.2021 | 14:48
Scoala vietii la facut mare Ce studii are de fapt Cristi Borcea
Fostul patron al echipei din Ștefan cel Mare a luat Bacalaureatul la 26 de ani. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Deși vremurile în care trăgea arogant din trabuc în loja stadionului din Ștefan Cel Mare sau dansând din buric la fiecare gol al echipei pe care o patrona, sunt demult apuse, Cristi Borcea se poate lăuda în continuare cu o avere impresionantă. Clădită, cum mărturisea chiar el, într-un interviu acordat recent, nu datorită unor studii înalte, ci școlii vieții.

Era un băiat liniștit, care venea la cursuri alături de alți șase colegi, toți îngrămădiți într-o Dacie verde. Puneau bani de benzină prin rotație. Era un elev mediocru. Cred că-i plăcea cartea cum îi place ochiului sarea”, povestea cu câțiva ani în urmă Gică Maftei, directorul liceului din Fierbinţi.

ADVERTISEMENT

Întâmplător sau nu, examenul de Bacalaureat a reușit să-l promoveze abia la 26 de ani, când era deja director de marketing la Dinamo. Ulterior, realizând că liceul și ghereta cu butelii nu erau suficiente pentru a-și îndeplini visul, fostul acționar majoritar al câinilor roșii s-a pus „cu burta pe carte” și a absolvit cursurile  Facultății de Inginerie și Management a Universităţii private Bioterra.

Ce studii are Cristi Borcea. A luat Bacul la 26 de ani

Mă întâlnesc cu Borcea şi îmi spune: ”Ştiţi, doamna Silvia, eu am făcut şi facultate!”. L-am întrebat: ”Ce facultate?”. Nici nu ştia cum se numeşte.

ADVERTISEMENT
Cristi Borcea, alături de colegii de liceu
Cristi Borcea, alături de colegii de liceu

Şi îi spun: ”Nu te duci şi tu la examene?”. Mi-a zis: ”E, doamna Silvia, ce să mă duc, trimit carnetul cu caşcavalul în el şi la revedere””, a povestit Silvia Dinu, regretata parteneră de viață a lui Cornel Dinu, într-un interviu acordat în 2011.

De altfel, Cristi Borcea nu s-a sfiit să recunoască în cartea autobiografică scrisă după gratii că i-a fost extrem de ușor să facă bani în tinerețe. „La nivelul acelor ani, trăiam ca un împărat. Atunci am realizat că îmi pot organiza foarte uşor mintea şi că pot găsi soluţii pentru tot ce implică bani.

ADVERTISEMENT

M-a prins Revoluţia cu vreo 600.000 de lei în carcasa de la uşa de la maşină. Dădeam tapiţeria jos şi-acolo-i ascundeam. Nu puteai să-i ţii în casă.

Cei care se întreabă cum mi-am făcut banii, trebuie să ştie că, pe lângă centrul de butelii, care producea foarte mult, am adus şi eu marfă din Turcia.

ADVERTISEMENT

Importam TIR-uri întregi, pentru că la vremea respectivă se vindea oricât, în orice cantităţi. Cam de pe atunci nu am mai dormit o noapte întreagă”, a mărturisit fostul acționar majoritar al echipei din Ștefan cel Mare.

ADVERTISEMENT