Fotbal intern

Scrisoarea FRF după aroganțele suedezilor: „Băieți, meciul începe mâine și e pe goluri, nu pe curaj în vuvuzele”

14.11.2019 | 14:26
Scrisoarea FRF dupa arogantele suedezilor Baieti meciul incepe maine si e pe goluri nu pe curaj in vuvuzele
ADVERTISEMENT

România întâlnește Suedia în meciul ce poate păstra șansele de calificare la Campionatul European din vara anului viitor. Înaintea jocului direct, staff-ul de comunicare al echipei naționale a publicat o scrisoare către adversar, în care atacă subiecte precum rasismul, atât invocat atât de suedezi, cât și de selecționata Norvegiei, în urmă cu o lună.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 4,50 este cota pentru “Gazdele câștigă la zero” la meciul România – Suedia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Scrisoarea FRF înaintea jocului cu Suedia

Duelurile României cu nordicii, decisive pentru calificarea la EURO, au început în urmă cu o lună, când Norvegia venea pe Arena Națională și acuza cu retragerea de pe teren dacă cei 30.000 de copii prezenți la stadion vor avea scandări rasiste. Acum, vecinii suedezi au avut același mesaj înaintea meciului de vineri, iar staff-ul de comunicare al echipei naționale a României a răspuns printr-o scrisoare postată pe pagina oficială de Facebook:

Dragi vikingi suedezi,

Astăzi ajungeți în România, așa că vă urăm bun venit! Mâine însă, va fi o cu totul altă zi.

ADVERTISEMENT

Am preferat până acum să ne concentrăm pe treaba noastră, cum se spune. Noi suntem cei obligați să învingă, așa că ne-am învelit în decență, ne antrenăm și strângem tot ce avem mai bun în noi. Dar nu vă imaginați că decența înseamnă cap plecat!

Am înghițit trufia că “va fi amuzant să veniți la București și să câștigați”. Mai ușor cu pronosticurile! Sincer, mai amuzant e cum vă pregătiți să ieșiți de pe teren, cum stați în febra unei temeri nejustificate, vizavi de “rasismul de la București”.

ADVERTISEMENT

Nu există un singur meci în care suporterii naționalei să nu fi respectat rasa și culoarea adversarului din altă țară! Avem noi problemele noastre, dar nu umpleți cu gogoși scutul ignoranței și nu vă faceți săgeți tactice din minciuni!

Au venit înainte verișorii vikingi din Norvegia și au cântat același șlagăr fals. După meci, în loc să fie mulțumiți că au scos un punct deși era înfrângerea deasupra lor cât Groenlanda, au găsit vinovați în 30.000 de copii. Și i-au jignit.

ADVERTISEMENT

Ei bine, vikingii noștri, uite cum stă treaba:

  •  Românii iubesc fotbalul, indiferent de culoarea, rasa, numele, religia jucătorului
  • Veți fi respectați în România și pe Arena Națională, dar nu veți fi iubiți
  • Ne-ați eliminat în ’94, v-am zguduit pe Rasunda. Chit. Suntem gata pentru viitor!
  • Nu spunem că suntem mai buni, poate nici nu suntem. Dar sigur suntem mai puternici.
  • Nu declarăm că vom câștiga, nu citim viitorul. Dar muncim pentru asta. Suntem ROMÂNI.
  • Și cât de ROMÂNI suntem, veți vedea pe Arena Națională. Cu 50.000 în tribune și cu milioane în țara asta care vă primește senin. Și cu alte milioane răspândiți în lume.

Poate nu suntem suficient de mulți. Dar suntem TOȚI.

O ECHIPĂ CÂT O ȚARĂ.

P.S. Pentru traducerea în suedeză vă ajută băieții de la comunicare din Ambasada de aici. Că oricum și-au pus “son” și “sen” la capătul numelui de-atâta dragoste de fiorduri. Cum era cu “s-a terminat prietenia”? Băieți, meciul începe mâine și e pe goluri, nu pe curaj în vuvuzele…

Răspunsul pentru Ambasada Suediei

Ultimele fraze din scrisoarea postată de staff-ul de comunicare al echipei naționale vin ca un răspuns după ce, miercuri, pe pagina oficială de Facebook a Ambasadei Suediei din București au apărut comentarii ironice pentru români.

După duelurile de la distanță, cele două reprezentative se întâlnesc pe teren, pe Arena Națională, vineri seară de la ora 21:45. Pentru a păstra șansele de calificare la Campionatul European din vara anului viitor, România are nevoie de o victorie, 1-0 sau la diferență de două goluri, situație în care un egal în Spania ar asigura biletele pentru EURO.

ADVERTISEMENT