Fotbal international

Oficial! Barcelona – Real Madrid se joacă pe 18 decembrie! El Clasico era programat pe 26 octombrie, dar a fost amânat. Partida începe la ora 21.00

13.11.2019 | 15:50
Oficial Barcelona  Real Madrid se joaca pe 18 decembrie El Clasico era programat pe 26 octombrie dar a fost amanat Partida incepe la ora 2100
ADVERTISEMENT

Primul episod El Clasico din acest sezon, Barcelona – Real Madrid, programat inițial pe 26 octombrie în Catalonia, a fost amânat. Violențele care au loc în aceste zile în provincia catalană între separatiști și forțele de ordine au pus serios sub semnul întrebării orice competiție sportivă.

UPDATE, 13 noiembriem ora 15.50. Meciul dintre Barcelona și Real Madrid se joacă pe 18 decembrie, de la ora 21.00, ora României.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 23 octombrie, ora 12:07 / Comitetul de Competiţii al La Liga a anunţat că meciul Barcelona – Real Madrid se va disputa pe 18 decembrie.


UPDATE, 18 octombrie, ora 12:34 / La Liga a anunţat că Barcelona – Real Madrid se amână. Cele două cluburi sunt obligate să se pună de acord cu data disputării derby-ului până pe 21 octombrie. Presa din Spania a anunţat că 18 decembrie este una dintre datele disponibile pentru El Clasico.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 18 octombrie, ora 10:10/ Publicația spaniolă Marca anunță că La Liga dorește ca marele derby dintre Barcelona și Real Madrid să se dispute pe 7 decembrie.


Se amână Barcelona-Real Madrid?! Presa din Spania anunță că El Clasico va fi mutat pe 18 decembrie

Cele mai importante publicații din Madrid și Barcelona, Marca și Mundo Deportivo, susțin că e o chestiune de ore până când va fi anunțată amânarea primului El Clasico din acest sezon. Reunit în această seară, Comitetul Competițional din fotbalul spaniol nu a luat în calcul varianta schimbării locului de disputare al partidei. Era propusă o schimbare, la Madrid turul, respectiv la Barcelona returul.

ADVERTISEMENT

Același for al fotbalului spaniol a venit cu o ultimă propunere: El Clasico să se amâne pentru data de 18 decembrie 2019. Și La Liga și FSF (Federația Spaniolă de Fotbal) considerau că cea mai bună variantă pentru disputarea derby-ului fotbalului spaniol era mutarea partidei pe 4 sau 18 decembrie.

Ernesto Valverde nu dorește amânarea
Ernesto Valverde nu dorește amânarea

Ernesto Valverde nu dorește amânarea

Într-o conferință de presă susținută joi, antrenorul Barcelonei, Ernesto Valverde, a declarat că preferă ca meciul să se joace, în ciuda conflictelor din zonă: ”Eu aș vrea să se joace, iar jucătorii mei își doresc și ei acest lucru. Se vorbește mult. Încă nu am apucat să ne uitam peste propunere. Trebuie să respectăm atât calendarul cât și fanii. Toată lumea urmărește evenimentele din săptămâna aceasta. Este o oportunitate pentru a arăta multe lucruri, că acest meci poate fi jucat, că ne respectăm rivalii. Trebuie să eliminăm acești huligani care spun că nu putem juca”, a declarat tehnicianul campioanei.

ADVERTISEMENT

El Clasico coincidea cu un mare protest în Catalonia

Pe 26 octombrie, ziua în care era programat inițial meciul, în zona catalană va avea loc o uriașă manifestație de susţinere a politicienilor şi a celor care mai sunt în ancheta justiţiei spaniole pe tema mişcării de independenţă catalane. Oraşul era paralizat de această acţiune politică.

ADVERTISEMENT