Fotbal international

Se amână EURO 2020 din cauza coronavirusului? Anunțul UEFA

10.03.2020 | 21:45
Se amana EURO 2020 din cauza coronavirusului Anuntul UEFA
ADVERTISEMENT

Coronavirusul a suspendat nenumărate competiții sportive, iar cele mai importante evenimente ale anului, Campionatul European de fotbal și Jocurile Olimpice de la Tokyo, par a fi în pericol. Totuși, UEFA anunță că EURO 2020 va începe la data stabilită, pe 12 iunie, la Roma.

EURO 2020, în pericol din cauza coronavirusului?

Campionatul European de Fotbal și Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt evenimentele care țin capul de afiș în lumea sportului în acest an.

ADVERTISEMENT

Totuși, virusul corona, răspândit din China de la începutul acestui an, a început să provoace dauna din ce în ce mai importante în Europa. După ce mai multe meciuri s-au disputat cu porțile închise, iar Guvernul Italian a decis suspendarea tuturor activităților sportive până pe 3 aprilie, cumva firesc, asupra EURO și Jocurilor Olimpice s-a ridicat un semn de întrebare.

UEFA a oferit o primă reacția oficială în acest caz, dezmințind categoric că se ia în considerare amânarea sau chiar suspendarea Campionatului European de fotbal, programat în vară în 12 țări.

ADVERTISEMENT

EURO 2020 va începe la Roma, pe 12 iunie. UEFA este în contact cu autoritățile locale și internaționale competente cu privire la coronavirus și la evolutiile sale. Nu este nevoie să schimbăm programul planificat”, a transmis UEFA, conform agenției DPA.

Patru meciuri la București

La ediția aniversară a Campionatului European de Fotbal UEFA a decis disputarea partidelor turneului final în 12 țări din Europa.

ADVERTISEMENT

La împlinirea a 60 de ani de la prima ediție, meciurile de la EURO se vor juca la Londra, Munchen, Roma, Baku, Sankt Petersburg, București, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Glasgow și Copenhaga.

Capitala României va găzdui, pe Arena Națională, patru dintre partidele turneului final, trei din faza grupelor și una din optimile de finală.

ADVERTISEMENT

Pentru a ajunge să joace cel puțin două partide pe cel mai mare stadion al țării, România trebuie să treacă de Islanda, în semifinalele barajelor din Liga Națiunilor, situație în care ar întâlni în ultimul act câștigătoarea meciului dintre Bulgaria și Ungaria.

ADVERTISEMENT