Sport

Se implică părinții juniorilor de la Rapid la antrenamente?! “Toți vor sa fie antrenori”

Vasile Maftei este directorul tehnic al diviziei copiilor și juniorilor de la Rapid. Fostul jucător a vorbit despre problema părinților care se implică la antrenamente.
07.09.2023 | 16:13
Se implica parintii juniorilor de la Rapid la antrenamente Toti vor sa fie antrenori
Vasile Maftei este directorul tehnic al diviziei copiilor și juniorilor de la Rapid. Fostul jucător a vorbit despre problema părinților care se implică la antrenamente.
ADVERTISEMENT

Cu noua conducere, unul dintre obiectivele giuleștenilor este dezvoltarea centrelor de copii. Formația din Crângași își dorește să formeze noi jucători pentru echipa mare după modelul celor de la RB Salzburg, foarte apreciat de Dan Șucu. Însă, până acolo Vasile Maftei a vorbit despre problema implicării părinților la antrenamentele juniorilor de la Rapid.

Se implică părinții juniorilor de la Rapid la antrenamente?

La SUFLET DE RAPIDIST, Vasile Maftei a discutat despre problema implicării părinților la antrenamentele juniorilor de la Rapid. Directorul tehnic de la centrele de copii susține că la formația din Giulești există niște reguli clare, prin care părinții nu pot participa la ședințele de pregătire. Motivul este acela că aceștia încurcă procesul de dezvoltare al juniorilor în cadrul echipei.

ADVERTISEMENT

“Noi am implementat un regulament de ordine interioară, în care părinții nu au acces la antrenamentele copiilor. Au un spațiu amenajat unde pot să bea o cafea și să socializeze. Cu siguranță, în cel mai scurt timp, vom avea la dispoziție și clădirea cu tot ce este necesar unei academii. 

Mai sunt printre ei câțiva care se uită prin card. Se uită, trag cu ochiul, dar nu înțeleg nimic, asta este problema. Părintele se uită să vadă ce face copilul. El face ceva ce îi cere antrenorul și părintele vede altceva de pe margine, iar acasă îi zice că de ce a dat pasă și nu a dat gol.

ADVERTISEMENT

De ce ai făcut așa și nu ai făcut așa. Părinții le spun lucruri d-astea tactice și îi bulversează pe copii, pentru că ei nu știu cerințele antrenorului. Așadar, la antrenament o să le ceară ceva antrenorul, iar ei se vor gândi la ce au zis părinții lor, normal.”, a declarat directorul tehnic al copiilor și juniorilor de la Rapid.

Vasile Maftei: “Cine nu respectă regulile este liber să plece”

Vasile Maftei a spus că părinții care nu respectă regulile sunt liberi să plece de la Rapid, alături de juniori. La SUFLET DE RAPIDIST, directorul tehnic de la centrele de copii a explicat că unul dintre obiectivele clubului este să crească copii în spiritul Giuleștiului.

ADVERTISEMENT

“Și noi ne mai dăm cu părerea pe la meciurile echipei mari, că e normal. Însă, la copii e important să nu trecem în partea cealaltă, unde ei să asculte mai mult de părinți decât de antrenori. Pentru că noi știm ce avem de făcut și le-am transmis tuturor ceea ce vrem să facem și ei știu.

Dacă nu vor să accepte aceste reguli sunt liber să plece. Nu este nimeni obligat să rămână la Rapid, important este rămână cei care își doresc cu adevărat să ajungă fotbaliști și care respectă clubul. 

ADVERTISEMENT

Obiectivul nostru este de a furniza cât mai mulți jucători pentru prima echipă. Vrem să îi creștem în spiritul Rapidului, sub o presiune sănătoasă, să știe că este important să câștige fiecare meci, în urma unui joc bun. Să vedem că ce s-a lucrat la antrenamente se va regăsi și la meci.

Și așa suntem foarte mulțumiți. Degeaba câștigăm cu 1-0 dintr-o întâmplare. La copii și juniori, chiar dacă pierzi, important este să se vadă un joc bun și că ce s-a lucrat la antrenamente a fost și pe teren.”, a mai spus Vasile Maftei.

Problema părinților la antrenamentele copiilor

ADVERTISEMENT