Sport

Cât a contat pentru Rapid victoria la scor din derby-ul cu Dinamo: “Putea să apară o stare de relaxare”

Vasile Maftei a vorbit despre cât de mult a contat victoria cu Dinamo pentru Rapid. Fostul fundaș a vorbit și despre echipa din Giulești.
05.09.2023 | 21:24
Cat a contat pentru Rapid victoria la scor din derbyul cu Dinamo Putea sa apara o stare de relaxare
Vasile Maftei a vorbit despre cât de mult a contat victoria cu Dinamo pentru Rapid. Fostul fundaș a vorbit și despre echipa din Giulești.
ADVERTISEMENT

În meciul din etapa a 8-a din SuperLiga, Giuleștenii au câștigat duelul cu formația din Ștefan cel Mare, scor 4-0. Pentru echipa antrenată de Cristiano Bergodi au fost 3 puncte importante. Despre cât de mult a contat pentru Rapid victoria cu Dinamo a vorbit și Vasile Maftei.

Cât a contat pentru Rapid victoria cu Dinamo

La SUFLET DE RAPIDIST, Vasile Maftei a vorbit despre cât de mult a contat pentru Rapid victoria cu Dinamo. Invitatul special al emisiunii susține că a fost un lucru normal pentru giuleșteni. În același timp a fost și foarte important, având în vedere forma echipei din primele etape, dar și scăderea celor 5 milioane de euro din buget.

ADVERTISEMENT

“Este ceva normal. Trecuseră printr-o perioadă nu prea bună, cu două eșecuri și era pe panta aia descendentă. Era important ca panta asta să fie cât mai scurtă, să nu fie prea lungă, să te adâncești. Să fi ajuns la 4-5 meciuri în care să nu câștige, atunci era o problemă. E bine că după acele înfrângeri a venit victoria cu Farul. Aia a fost foarte importantă. Victorie clară cu ei. După care au mers la Craiova, unde au avut o reacție bună și au arătat ca o echipă puternică, cu un caracter și un mental bun. 

Apoi, a venit meciul cu Dinamo, unde primele 25 de minute au fost echilibrate. După ce s-a marcat primul gol, partida a fost la discreția Rapidului. S-a văzut o diferență de valoare. Nu mai punem în balanță că a fost un derby. Ei s-au motivat mai bine decât noi și au fost mai ambițioși pentru că își știau valoarea și nu erau peste Rapid. Noi eram favoriți, toată lumea credea că o să câștigăm. Putea oricând să vină o stare de relaxare. 

ADVERTISEMENT

Mi-a plăcut reacția Rapidului și faptul că au arătat ca echipă că au valoare. Trebuie răbdare pentru a crea anumite automatisme, anumite relații de joc, un anumit stil care să se plieze pe stilul și filosofia lui Rapid.”, a declarat Vasile Maftei.

Mentalitatea și obiectivele de la Rapid

În finalul discuției, Vasile Maftei a vorbit și despre cum trebuie tratată echipa în acest moment. Fostul jucător din Giulești i-a dat ca exemplu pe Rednic, Mircea și Răzvan Lucescu, pentru momentele lor de la club și pentru răbdarea pe care au primit-o, lucruri care au adus mari performanțe la Rapid. Maftei a mai discutat și despre mentalitatea și obiectivele pe care echipa lui Dan Șucu ar trebui să o aibă de acum în colo.

ADVERTISEMENT

“Îmi aduc aminte că și Mircea Rednic și Mircea Lucescu au avut nevoie de timp ca să construiască echipa și să ia campionatul. Le-au trebuit cam 2-3 ani să reușească. Perioada ‘Eurofantastică’ cu Răzvan Lucescu la fel. Avem nevoie de răbdare și încredere din partea tuturor. Rezultatele vor veni ușor-ușor în urma a ceea ce se întâmplă acum la club. Rapid este pe o traiectorie extraordinară. 

Se lucrează la toate departamentele, toată lumea este profesionistă și pune suflet. Fără el nu ai cum să vii Rapid, nu se poate așa. La Rapid vii pentru că vrei să ajuți din plăcere și că vrei să fii implicat în procesul de dezvoltare al clubului. Scopul este să ajungem să ne batem an de an pentru câștigarea campionatului, să fim în Europa, să jucăm meciuri internaționale, să umplem stadionul la fiecare meci. Să meargă suporterii în Europa. Să se vorbească din nou despre Rapid și în străinătate. 

ADVERTISEMENT

Eu cred că s-au făcut pașii corecți până acum. Important este să pui suflet și pasiune și să faci cât mai puține greșeli. Înveți din ele și nu le mai repeți, așa faci performanță, să vrei mai mult. Nu e bine să ne obișnuim cu ce avem, trebuie mai mult. Trebuie să câștigăm obligatoriu.”, a mai spus Vasile Maftei, la SUFLET DE RAPIDIST.

Vasile Maftei, despre Rapid - Dinamo, scor 4-0

ADVERTISEMENT