News

Se întorc ninsorile în București! Cum va fi vremea în Capitală săptămâna viitoare

21.03.2021 | 10:44
Se intorc ninsorile in Bucuresti Cum va fi vremea in Capitala saptamana viitoare
ADVERTISEMENT

Se întorc ninsorile în București! Acesta este avertismentul transmis de Administraţia Naţională de Meteorologie. Concret, reprezentanții ANM au emis un comunicat valabil până pe data de 23 martie la ora 10.00 dimineața. 

În acest interval orar, vremea va fi închisă și deosebit de rece. Vor fi precipitații moderate cantitativ, însemnând că se se vor acumula 10…15 l/mp.

ADVERTISEMENT

Acestea vor avea formă de lapoviță, ninsoare în special în dimineața zilei de luni, 22 martie, dar și sub formă
de ploaie.

Se întorc ninsorile în Capitală

Vântul va prezenta unele intensificări, ce vor atinge la rafală 35…40 km/h, amplificând senzaţia de frig. Temperatura aerului se va menţine la valori de 0…2 grade pe tot parcursul intervalului.

ADVERTISEMENT

De remarcat că până vineri, 26 martie, vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi negative pe timpul nopților și dimineților.

Mai mult de atât, pe parcursul zilelor de marți, 23 martie și miercuri, 24 martie, temporar vântul va prezenta intensificări și va ninge slab.

ADVERTISEMENT

La munte, vor fi precipitații pe aproape tot parcursul intervalului, iar cantități de apă mai însemnate se vor înregistra în perioada 20-23 martie.

Vă readucem aminte că la Bucureşti, minima absolută a lunii martie este -21,7ºC, înregistrată în data de 1 martie 2018, la staţia meteorologică Bucureşti-Băneasa. În aceeaşi zi a fost înregistrată şi minima absolută la Bucureşti-Afumaţi şi Bucureşti-Filaret, -19,7ºC, respectiv -15,9ºC.  Este de remarcat că începutul lunii martie 2018, mai ales ziua de 1 martie 2018, a fost deosebit de geroasă.

ADVERTISEMENT