Sport

Se poate comite un penalty mai stupid de atât? Nici arbitrului nu i-a venit să creadă, și-a schimbat decizia după consultarea VAR. Video

Penalty stupid comis de un fotbalist într-un meci oficial! Arbitrul nu a acordat lovitură de la 11 metri în primă fază, însă VAR a întors decizia.
19.03.2023 | 16:49
Se poate comite un penalty mai stupid de atat Nici arbitrului nu ia venit sa creada sia schimbat decizia dupa consultarea VAR Video
Penalty stupid comis de un fotbalist argentinian. Sursă foto: Twitter - ESPN
ADVERTISEMENT

Penalty-ul comis de Paolo Goltz, căpitanul echipei argentiniene Colon, va rămâne cu siguranță într-un top al celor mai stupide lovituri de pedeapsă acordate din istoria fotbalului. Fotbalistul în vârstă de 37 de ani a luat mingea cu mâna în careu după ce coechipierul din poartă i-o așezase pentru repunere.

Se poate comite un penalty mai stupid? Arbitrului nu i-a venit să creadă și și-a schimbat decizia după consultarea VAR

Momentul controversat a avut loc la mijlocul primei reprize a meciului Independiente – Colon, în etapa 8-a din campionatul Argentinei. Gazdele au beneficiat de un „penalty cadou”. Francisco Chicco se pregătea de o repunere de la poartă și a pus mingea pe linia de șase metri, apoi i-a pasat în lateral lui Paolo Goltz.

ADVERTISEMENT

Fundașul central al lui Colon a luat decizia absurdă de a lua mingea cu mâinile și și-a așezat-o după bunul plac. Imediat fotbaliștii și fanii din tribună au protestat și au cerut lovitură de la 11 metri. Jucătorii lui Independiente au acuza faptul că portarul oaspeților a atins mingea, iar Paolo Goltz a luat balonul cu mâna.

Inițial, „centralul” Lamolina nu a cedat presiunilor făcute de gazde, însă a fost chemat la margine de VAR. După consultarea arbitrajului video, arbitrul a acordat lovitură de pedeapsă. Cauteruccio a marcat și a restabilit egalitatea la acel moment, scor 1-1.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Paolo Goltz după penalty-ul stupid comis: „Unul trebuie să preia conducerea și eu o fac”

La finalul meciului „veteranul” Paolo Goltz a explicat de ce a apelat la un asemenea gest. Fundașul argentinian a recunoscut că a greșit, însă nu a ezitat să aibă un discurs dur la adresa arbitrului Lamolina. „Am fost nervos. Unul trebuie să preia conducerea și eu o fac.

Nu sunt în măsură să fac astfel de greșeli, la vârsta mea, fiind căpitanul echipei, și trebuia să câștigăm. Mă enervează. Arbitrul îmi spune că nu trebuie întotdeauna să fluiere (n.r. pentru a relua jocul). Deci nu înțeleg”, a declarat Paolo Goltz.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, regulamentul îi dă dreptate „centralului” argentinian care a susținut că o repunere de la 6 metri se poate executa și fără fluierul arbitrului. Fotbalistul în vârstă de 37 de ani reclamase că nu a auzit semnalul acestuia.

„Nu suntem în măsură să dăm deoparte genul ăsta de lucruri”

„Nacho (n.r. portarul) doar mișcă mingea. Și o iau. Nici el nu auzise fluierul. Și mă enervează pentru că nu suntem în măsură să dăm deoparte genul ăsta de lucruri. Sunt destul de mare încât să presupun că a fost greșeala mea.

ADVERTISEMENT

(n.r. arbitrul) Nu a dat fluierat, da. El spune că nu este întotdeauna necesar, dar în multe meciuri a întors faza”, a mai spus Paolo Goltz. În cele din urmă, meciul din primul eșalon al fotbalului din Argentina s-a terminat la egalitate, scor 2-2.

Colon a beneficiat de o lovitură de pedeapsă în minutul 90+11. Abila, după ce a ratat în primă fază, a reușit să introducă mingea în plasă.

ADVERTISEMENT
Tags: