Fotbal international

Se pregătește Xavi să-i ia locul lui Ronald Koeman?! A câștigat titlul fără înfrângere în Qatar

11.04.2021 | 18:26
Se pregateste Xavi sai ia locul lui Ronald Koeman A castigat titlul fara infrangere in Qatar
ADVERTISEMENT

Xavi și-a mai adăugat un trofeu la colecția impresionantă și pare tot mai pregătit să revină la clubul la care s-a format și la care a cunoscut gloria, FC Barcelona.

Catalanii au pierdut, sâmbătă, eternul derby cu Real Madrid și, în cazul în care nu vor cuceri titlul de campioni, este foarte posibil ca actualul tehnician, Ronald Koeman, să nu se mai regăsească pe banca formației de pe Camp Nou în sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

Unul dintre potențialii succesori ai olandezului ar putea fi chiar Xavi, fotbalist crescut de clubul catalan, pentru care a evoluat în 767 de partide și a înscris 85 de goluri.

Xavi scrie istorie în Qatar şi s-ar putea întoarce la FC barcelona

Xavier Hernández Creus, pe scurt Xavi, a evoluat aproape un sfert de secol pentru Barcelona. De la meciurile din campionatele de juniori şi până în finalele Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

În 2015, la 35 de ani a decis ca finalul carierei să și-l dedice fotbalului din Zona Golfului. În tricoul Barcei câștigase absolut tot ce putea să câștige. A semnat cu Al Sadd și a continuat să scrie noi și noi pagini din istoria fotbalului.

A cucerit titlul, Cupa, Supercupa și Cupa Emirului, ca jucător. Au urmat alte șase trofee în calitate de antrenor, carieră pe care a început-o în 2019: Cupa Qatar Super Cup 2019, Qatari Stars Cup 2019/20, Emir Qatar Cup 2020, Qatar Cup 2020 și 2021. Și-a completat colecția de trofee cucerind anul acesta și titlul de campion al Qatarului ca antrenor. Și nu oricum, ci încheind competiția fără să cunoască înfrângerea.

ADVERTISEMENT

Suporterii îl așteaptă ”acasă”

Barcelona nu a mai câștigat nici un trofeu din 2019, iar fanii catalani își pierd răbdarea. Încă de anul trecut numele lui Xavi a fost vehiculat de presa din Spania, ca posibil antrenor al trupei de pe Camp Nou, dar întoarcerea fostului căpitan se lasă așteptată.

”Nu cred că este momentul să antrenez Barcelona. În ianuarie (2020 – n.r.) i-am refuzat, iar acum nu m-au contactat (înainte de numirea lui Ronald Koeman – n.r.). Ca suporter le doresc mult succes. Sunt încântat să câștig experiență, să progresez și, bineînțeles, ar fi un privilegiu pentru mine să antrenez Barcelona într-o zi”, spunea Xavi, în vara anului trecut, pentru cotidianului El Pais.

ADVERTISEMENT

În tricoul Barcelonei, Xavi a cucerit nu mai puțin de 25 de trofee. Palmaresul lui, absolut impresionant, mai cuprinde două titluri de campion european și o Cupă Mondială, cucerite cu naționala Spaniei.

ADVERTISEMENT
Tags: