News

Se schimbă modul de acordare al tichetelor de masă. Ce vor putea face angajatorii

Pachetul de măsuri fiscale vine cu modificări în ce privește tichetele de masă. Angajatorul va putea decide cum le acordă
22.09.2023 | 22:49
Se schimba modul de acordare al tichetelor de masa Ce vor putea face angajatorii
Cum se vor acorda tichetele de masă Sursa foto: ascentgroup.e
ADVERTISEMENT

Ministrul finanțelor a explicat faptul că angajatorii vor putea, în conformitate cu noile prevederi ale legii, să aleagă dacă vor acorda angajaților tichetele de masă în aceeași formă ca și până acum sau în numerar.

Se schimbă modul de acordare al tichetelor de masă

Marcel Boloș a explicat că modul de acordare a sumelor aferente tichetelor de masă a fost lăsat la latitudinea angajatorului, numind aceste sume indemnizație de hrană.

ADVERTISEMENT

”Am lăsat la latitudinea angajatorului să decidă dacă va da banii pe tichet, cum spunem noi, sau îi va da în numerar, va plăti oamenilor în numerar.

Aceasta este decizia angajatorului cu privire la felul în care va da oamenilor indemnizația de hrană”, a precizat ministrul într-o declarație făcută la Palatul Victoria, la finalul ședinței de guvern de miercuri.

ADVERTISEMENT

Plăți numerar de maximum 2.000 de lei la cash & carry

Reprezentantul guvernului a explicat și care a fost rațiunea care a stat în spatele reducerii pragului până la care se pot face plăți în numerar la magazinele de tip cash & carry.

”Vi se părea normal să-l menţinem la 10.000 lei? Ştim bine că plăţile în numerar sunt generatoare de plăţi la negru şi, în felul acesta, noi trebuie să fim foarte duri cu fenomenul de combatere a evaziunii fiscale, iar una dintre aceste modalităţi este ca să instituim un regim mai aspru pentru ceea ce înseamnă plăţile în numerar. 2.000 lei înseamnă o limită rezonabilă pentru aceste plăţi în numerar.

ADVERTISEMENT

Sigur, deja avem card bancar, avem instrumente de plată moderne, haideţi să apelăm la ele şi statul, în efortul pe care îl face în aceste momente grele pentru România, să poată să îşi încaseze impozitele şi taxele de care are nevoie nu că aşa doreşte statul, ci că este necesar pentru şcoli, spitale, pensionari, cei care beneficiază de drepturi de asistenţă socială şi multitudinea aceasta de cheltuieli pe care statul român o are pentru plata datoriilor sale”, a precizat Marcel Boloş.

Guevrnul a publicat, după multe luni de așteptare pachetul de măsuri fiscale pe care urmează să-și asume răspunderea. Acesta a fost analizat în primă lectură în cadrul şedinţei de Guvern de miercuri.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, este vorba de cel mai amplu pachet de modificări fiscale, din 2007 până acum, de la aderarea României la Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT
Tags: