News

Se schimbă vremea! ANM a anunțat când revin ploile. Temperaturile nu vor mai trece de 16 grade

Weekend cu temperaturi de vară, urmat de un val de aer rece. Când începe scăderea dramatică a temperaturilor în toată țara
13.04.2024 | 13:44
Se schimba vremea ANM a anuntat cand revin ploile Temperaturile nu vor mai trece de 16 grade
Vremea extrem de caldă va fi urmată de un val de aer rece Sursa foto: hepta
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat un val de căldură în acest weekend, cu temperaturi maxime de 32 de grade Celsius. Vremea se răcește semnificativ în cursul săptămânii viitoare.

Se schimbă vremea! ANM a anunțat când revin ploile

Weekendul a venit cu o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit. Pentru ziua de sâmbătă sunt prognozate temperaturi maxime care vor porni de la 20-21 de grade Celsius în Maramureș, estul Transilvaniei, chiar și în Deltă și vor atinge 29-30 de grade în extremitatea de sud-vest.

ADVERTISEMENT

Pentru ziua de duminică sunt anunțate temperaturi și mai ridicate. „Maximele vor fi între 25-30 de grade Celsius la nivelul întregii țări, însă luni și marți vom avea un puseu de aer cald dinspre nordul Africii.

Pe măsură ce un aer mai rece va pătrunde peste vestul, centrul și nordul continentului, va împinge această masă de aer cald spre țara noastră, prin urmare luni și marți vom avea o vreme călduroasă în partea de sud și sud-est a țării pentru că vom depăși, la amiază, 30 de grade.

ADVERTISEMENT

Vom avea maxime de până la 32-33 de grade Celsius. În Lunca Dunării, izolat, 34 de grade, practic temperaturi de luna iunie.

De marți seara vom avea parte de instabilitate atmosferică, perioade cu averse și descărcări electrice, în vestul centrul și nordul țării.

ADVERTISEMENT

Miercuri vom avea o vreme instabilă în toată țara cu averse însoțite de averse și frecvente descărcări electrice.

Vor începe să scadă foarte mult temperaturile miercuri în vest, nord vest, temperaturile nu vor mai trece de 15-16 grade, iar joi și vineri ajungem cu valorile termice în jurul normelor”, a spus meteorologul ANM Mihai Timu, citat de Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că diferențele de temperaturi vor fi și de 20 de grade, de la o zi la alta, în perioada următoare.

„Ne apropiem practic de ceea ce ar fi normal pentru perioada din calendar. Vorbim de temperaturi mai coborâte, circa 15 grade în vest, centru și nord pentru ziua de joi, şi 15 grade sau cel mult 20 de grade, în sud și în sud-est”, a spus și directorul ANM Elena Mateescu.

ADVERTISEMENT