News

Prognoza ANM pentru 8 – 21 aprilie 2024. Vreme capricioasă cu maxime de vară, apoi o răcire. Ploile lipsesc

Prognoza ANM pentru următoarele două săptămâni, intervalul 8 - 21 aprilie, vine cu vești amestecate. Vom avea căldură, dar și o răcire accentuată.
08.04.2024 | 14:26
Prognoza ANM pentru 8  21 aprilie 2024 Vreme capricioasa cu maxime de vara apoi o racire Ploile lipsesc
Prognoza ANM pentru 8 - 21 aprilie. Vreme foarte schimbătoare. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni. Urmează zile în care maximele vor urca până la nivelul unui debut de vară, apoi vor scădea accentuat. Precipitațiile prognozate sunt puține sau lipsesc.

Prognoza ANM pentru 8 – 21 aprilie. Vreme foarte schimbătoare

Conform specialiștilor ANM, în următoarele zile țara noastră va fi traversată de un val de aer cald. În majoritatea zonelor, valorile termice se vor apropia de 29 – 30 de grade Celsius. Apoi, o răcire drastică este prognozată pentru începutul săptămânii viitoare.

ADVERTISEMENT

Din păcate, seceta pare a se accentua în țara noastră. Ploile, atât de importante în acest sezon de primăvară, vor lipsi în intervalul următor. Abia după 15 – 16 aprilie sunt șanse de precipitații. Vor fi ploi slabe și pe arii restrânse.

Cum va fi vremea în Banat

În prima săptămână, temperaturile maxime vor avea medii între 24 și 26 de grade, iar cele minime între 8 și 10 grade. Urmează din a doua săptămână o răcire semnificativă. Maximele vor fi de la 10 la 20 de grade, iar minimele de la 4 la 6 grade, mediat regional. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 16…21 aprilie.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru Crișana

Și în Crișana, în primele zile, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod caracteristic, cu medii ale valorilor termice maxime între 22 și 28 de grade și ale minimelor între 16 și 18 grade.

Apoi, de la mijlocul lunii se va răci accentuat, astfel încât maximele vor scădea la 14 grade mediat regional și minimele la 4 grade, după care vor tinde spre un normal, aceasta însemnând 18 grade ziua și 6 grade noaptea. Va ploua pe arii relativ extinse în a doua săptămână a intervalului de prognoză.

ADVERTISEMENT

Evoluția vremii în Ardeal

Până pe 15 aprilie, maximele vor fi în creștere, cu medii de la 24 la 26 de grade. După mijlocul lunii vor avea variații între 20 și 24 de grade, apoi vor scădea semnificativ la 16 grade în următoarele două zile și se vor redresa ușor spre finalul intervalului de prognoză, la 18 grade mediat regional.

Și temperaturile minime vor varia între medii de 2 și 8 grade, cu cele mai scăzute valori în zilele de 9 și 10 aprilie și din nou între 18 și 21 aprilie. Va ploua pe arii restrânse și în general slab, cu o probabilitate mai mare din 14 aprilie.

ADVERTISEMENT

Prognoza ANM pentru nordul țării

În Maramureș, vremea se va încălzi în primele trei zile de prognoză. Maximele urcă la 22 – 26 de grade. După această data vor urma două episoade de răcire, unul în zilele de 12 și 13 aprilie și celălalt, care va fi semnificativ, în intervalul 16…19 aprilie, astfel că, mediat regional, valorile diurne vor varia între 12 și 22 de grade, iar cele nocturne între 4 și 8 grade. Probabilitatea de ploi va deveni ridicată după data de 16 aprilie și până la finalul intervalului.

Seceta se intensifică în Moldova

Până în data de 15 aprilie, maximele vor fi cuprinse între 22 și 26 de grade, iar minimele între 6 și 10 grade. Urmează, între 15 și 17 aprilie, o răcire majoră. Astfel, ziua vor fi 16 grade mediat regional, iar noaptea 4 grade, apoi vor mai fi doar ușoare variații.

Seceta devine tot mai proeminentă. Regimul pluviometric va fi deficitar în mare parte a intervalului, ploi slabe urmând a se semnala pe suprafețe restrânse, îndeosebi după data de 16 aprilie, anunță ANM.

Vreme schimbătoare și în Dobrogea

La malul mării, vremea va fi ușor mai caldă în prima săptămână de prognoză, cu medii ale maximelor ce vor varia între 22 și 24 de grade și ale minimelor între 8 și 12 grade.

De la mijlocul lunii, urmează o răcire substanțială. Ziua aduce valori de 18 grade și noaptea de 8 – 9 grade. Va ploua puțin în mare parte a intervalului. Ploi slabe, de scurtă durată, se vor semnala izolat, cu probabilitate mai mare după 13 aprilie.

Prognoza ANM în Muntenia

Între 8 -16 aprilie, valorile maxime vor avea ușoare variații, între medii de 24 și 26 de grade, iar cele minime între 8 și 12 grade. Apoi, în zilele de 17, 18 și 19 aprilie se va răci semnificativ.

Ziua vor fi temperaturi, mediat regional, de 18 grade, iar noaptea de 6 grade, iar până la sfârșitul intervalului vor mai crește ușor. Ploile se vor semnala cu o probabilitate mai mare în a doua săptămână de prognoză.

Schimbări termice și în Oltenia

Vreme de început de vară în prima săptămână de prognoză. Sunt anunțate maxime ce se vor situa, mediat regional, între 24 și 26 de grade și minime între 8 și 10 grade.

Apoi, între 15 și 17 aprilie se va răci accentuat, astfel încât regimul termic diurn va coborî spre 18 grade, apoi va mai urca ușor, la 20 de grade, iar cel nocturn se va menține în jurul a 6 grade. Va fi secetă în majoritatea zilelor din interval. Șansele de ploaie sunt mai ridicate doar la finalul perioadei de referință.

Cum va fi vremea la munte

În zona înaltă, vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în prima săptămână. Apoi, după data de 15 aprilie se va răci accentuat, cu maxime ce vor ajunge la 6 grade mediat regional și minime la -2 grade. Precipitațiile revin după data de 17 aprilie.

ADVERTISEMENT