News

Se scumpesc polițele RCA.  Cât vor plăti acum persoanele fizice și juridice, conform anunțului făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară

10.04.2020 | 23:19
Se scumpesc polițele RCA.  Cât vor plăti acum persoanele fizice și juridice, conform anunțului făcut de Autoritatea de Supraveghere Financiară
Veste bună pentru șoferi. Polița RCA poate fi prezentată și pe telefon de azi înainte
ADVERTISEMENT

Polițele RCA se scumpesc, conform unor date oficiale publicate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Se scumpesc polițele RCA

Conform ASF, noile tarife de referinţă pentru persoanele fizice şi juridice au fost reglementate în conformitate cu prevederile Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.) a publicat tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii RCA, în conformitate cu prevederile Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

ADVERTISEMENT

Tarifele de referinţă au fost calculate, potrivit prevederilor legale, de o companie independentă – Ernst & Young Assurance Services SRL – în funcţie de: categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane etc.), de tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică), de vârsta asiguraților în cazul persoanelor fizice, precum și de caracteristicile tehnice ale vehiculelor (capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată, numărul de locuri)”, au transmis cei de la ASF.

Tarifele pentru persoanele fizice
Tarifele pentru persoanele fizice. Foto: ASF

Vicepreședintele ASF, Cristian Roșu, a oferit detalii privitoare la noile majorări:  „Din analiza tarifelor publicate astăzi remarcăm faptul că nu există variații semnificative față de cele anterioare, ceea ce ne indică o stabilitate la nivelul pieței. Vorbim de evoluții marginale, normale pentru o piață liberă. Ne uităm cu mare atenție la tarifele de pe piața RCA și suntem pregătiți să adoptăm toate măsurile legale pentru a preîntâmpina eventualele dezechilibre pe acest segment”.

ADVERTISEMENT

„Modificările tarifelor de referință estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, în principal, de evoluția daunalității în perioadele de referință luate în considerare în cadrul celor două exerciții de calcul.

Publicarea tarifelor de referință reprezintă un demers ce conduce la creșterea transparenței, la informarea și la transmiterea către consumatori a unor informații corecte și complete cu privire la polițele RCA. Tarifele de referință nu reprezintă tarife la care sunt încheiate polițele RCA în piață”, au transmis cei de la ASF.

ADVERTISEMENT

Lista completă a tarifelor poate fi consultată AICI. 

Conform descierii oficiale, A.S.F. este autoritatea naţională, înfiinţată în anul 2013 prin OUG 93/2012 aprobată prin Legea 113/2013, pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private, precum şi a pieţei de capital. A.S.F. contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste 10 milioane de participanţi.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri