News

Se scumpesc țigările din nou. Cât va costa un pachet începând cu luna iulie

Se scumpesc țigările din nou. Vești proaste pentru fumători. Când ar urma că coste un pachet de țigări începând cu luna iulie?
27.06.2023 | 23:44
Se scumpesc tigarile din nou Cat va costa un pachet incepand cu luna iulie
Se scumpesc țigările din nou. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Se scumpesc țigările din nou. Vești proaste pentru cei care au viciul fumatului. Începând cu luna iulie, un pachet de țigări va costa mai mult. Scumpirea care ar urma să se aplice va fi una dintre cele mai mari din ultimii ani.

Se scumpesc țigările din nou. Vești proaste pentru fumători

Până acum fumătorii erau obișnuiți ca un pachet de țigări să se scumpească cu aproximativ 50 de bani, așa cum s-a întâmplat în ultimele dăți. De această dată vorbim de o mărire a prețurilor mai semnificativă.

ADVERTISEMENT

Astfel, de la 3 iulie, fumătorii vor scoate din buzunar încă un leu în plus pentru un pachet de țigări, arată Economedia.ro. De exemplu, una dintre cele mai cumpărate mărci de țigări, Kent, va fi 25,5 lei/ pachet.

Un pachet de Pall Mall albastru va ajunge la prețul de 24,5 lei, iar un Viceroy Red va costa 24 de lei. Printre cele mai scumpe vor fi țigările Vogue, 26,5 lei un pachet, dar și Rothmans Blue, care ar urma să ajungă la prețul de 25,5 lei.

ADVERTISEMENT

Ultimele scumpiri aplicate de BAT au fost făcute la începutul lunii aprilie 2023 și la finalul lunii decembrie 2022. Deși JTI și Philip Morris nu au anunțat dacă vor crește prețurile, cel mai probabil aceștia vor lua exemplul liderului pieței.

Cum puteți renunța la fumat

Dacă nu mai vrei să dai bani pe țigări și îți dorești să renunți la acest viciu, trebuie să știi că cea mai simplă metodă prin care poți face acest lucru este să te lași brusc de fumat, potrivit specialiștilor.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, medicul Cezar a declarat în cadrul unei emisiuni la Pro Tv, faptul că în anumite situații fumatul poate fi benefic, dacă nu provoacă dependență. Este posibil ca ulterior să apară alte probleme de sănătate.

„Oamenii care se lasă brusc de fumat, se apucă de îngrășat, și asta e mai rău. Fumatul și tutunul dau senzația de sațietate. Toți oamenii care se lasă brusc de fumat și nu schimbă și altceva în viața lor. Se vor îngrășa mai mult. Fac rezistență la insulină, diabet”, a transmis doctor Cezar în emisiunea lui Cătălin Măruță.

ADVERTISEMENT

În cazul în care un fumător aplică metoda reducerii țigărilor, trebuie să știe că aceasta nu funcționează decât în anumite cazuri. „Asta cu reducerea numărului de țigări nu dă rezultate pentru cei care nu și-au rezolvat motivele pentru care fumează. Dacă fumezi conștient, e de bine. Dar dacă fumezi de stres, de griji, de frustrări, atunci nu e ok”, a adăugat Dr. Cezar.

ADVERTISEMENT
Tags: