News

Se transmite noul coronavirus pe calea aerului? Organizația Mondială a Sănătății oferă detalii

10.07.2020 | 08:39
Se transmite noul coronavirus pe calea aerului Organizatia Mondiala a Sanatatii ofera detalii
ADVERTISEMENT

Se transmite noul coronavirus pe calea aerului? Iată o întrebare la care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) încearcă să ofere tot mai multe detalii edificatoare.

În cursul zilei de joi, OMS a prezentat noi date referitoare la discuția privind modul de transmitere al virusului care duce la infectarea cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Fără să afirme cu certitudine, forul de Sănătate mondială dă de înțeles că unele rapoarte au sugerat că există posibilitatea transmiterii virusului și pe această cale aeriană.

Ce spune Organizația Mondială a Sănătății de transmiterea coronavirus pe calea aerului

În prima fază a pandemiei, OMS a emis mai multe informări publice în care se arăta că picăturile respiratorii, precum cele expulzate în tusea sau strănutul unei persoane bolnave, păreau a fi principala modalitate de răspândire a Covid-19.

ADVERTISEMENT

Oficialii organizației OMS au admis că unele rapoarte despre focare de infecţii legate de spaţiile interioare aglomerate au sugerat posibilitatea transmiterii prin aerosoli, cum ar fi în timpul repetiţiilor pentru cor, în restaurante sau în săli de fitness, scrie Time.

”Am discutat despre posibilitatea răspândirii pe calea aerului şi prin aerosoli drept una dintre căile de transmitere a COVID-19. Posibilitatea transmiterii prin aer în spaţiile publice – în special în condiţii foarte specifice, precum spaţiile aglomerate, închise, slab ventilate, care au fost deja descrise – nu poate fi exclusă.

ADVERTISEMENT

Totuşi, dovezile trebuie centralizate şi interpretate, iar noi vom continua să sprijinim acest demers”, a declarat la o conferinţă de presă Maria Van Kerkhove, expert tehnic din cadrul OMS pe durata pandemiei de COVID-19.

Poziția aceasta vine după ce, anterior, OMS a spus că virusul care cauzează maladia respiratorie Covid-19 se transmite în primul rând prin mici picături de secreţii expulzate din nasul şi gura unei persoane infectate şi care ajung apoi foarte repede pe sol.

ADVERTISEMENT

OMS va ieși public cu explicații detaliate legate de transmiterea Covid-19

În următoarea perioadă, OMS va emite public un document legat de calea de transmitere a noului coronavirus. Recent, aceeași Maria Van Kerkhove a mai spus că sunt șanse minime ca virusul să fie transmis de persoanele asimptomatice.

”Este nevoie de un pachet complet de intervenţii pentru a putea să stopăm transmiterea virusului. Acest pachet include, nu doar distanţarea fizică, ci şi folosirea măştii sanitare atunci când aceasta este potrivită pentru anumite spaţii, în special acolo unde distanţarea fizică nu poate fi respectată şi în special pentru angajaţii din domeniul medical”, a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT
Tags: