News

Sebastian Burduja, dispus să candideze la Primăria Capitalei din partea PNL: „Nu mă dau în lături de la asta”

Ministrul Sebastian Burduja a afirmat că este dispus să-și asume o candidatură din partea liberalilor la Primăria Capitalei.
16.12.2023 | 10:36
Sebastian Burduja dispus sa candideze la Primaria Capitalei din partea PNL Nu ma dau in laturi de la asta
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja/ Foto: Facebook - Sebastian Burduja
ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja, ministrul Energiei și președintele PNL București, a afirmat că ar putea să candideze la Primăria Capitalei la alegerile locale din 2024, mai ales că este liderul organizației locale a liberalilor, informează Digi24.

Sunt dispus și trebuie să fiu dispus ca președinte de filială să-mi asum o asemenea bătălie și nu mă dau în lături de la asta”, a declarat Sebastian Burduja, precizând că liberalii nu-l vor mai susține pe Nicușor Dan pentru obținerea unui nou mandat.

ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă i-a zis foarte bine lui, să vină în PNL. L-am susținut acum aproape patru ani și nu am văzut vreo susținere a lui Nicușor Dan față de PNL în acești ani, deci a fost un deal prost pentru PNL și mai discutăm. Prima condiție e să aibă calitatea de membru”, a spus Burduja.

Acesta a afirmat că Nicușor Dan nu a arătat o susținere față de proiectele PNL de dezvoltare a Bucureștilor, astfel că rezolvarea unor probleme stringente ale orașului este blocată. „Noi i-am acordat practic un cec în alb domnului Nicușor Dan, și cred că nu a arătat o susținere față de PNL și față de prioritățile noastre de investiții, de dezvoltare – termoficarea, spațiile verzi, dezvoltarea Bucureștiului… Toate astea sunt din păcate blocate, nu văd o echipă în jurul domnului primar general, îl văd singur, iar asta mi se pare o mare problemă”, crede Sebastian Burduja.

ADVERTISEMENT

Ministrul i-a reproșat actualului primar că încearcă să conducă singur primăria, fără sprijinul partidelor care l-au susținut în campania din 2020. „Nu poți să gestionezi singur un oraș de 3 milioane de oameni. I-am spus și dânsului, noi vom susține proiect cu proiect lucrurile bune pentru bucureșteni. Dacă va veni cu lucruri care nu servesc interesul public, categoric PNL nu are nicio datorie să-l susțină”, a conchis Burduja.

Nicușor Dan a anunțat din luna octombrie că vrea să candideze și în anul 2024 și că mizează pe susținerea partidelor de dreapta. „Eu îmi doresc foarte mult, da, pentru că, în opinia mea, abia am aşezat nişte mecanisme, am astupat nişte găuri şi abia a început să funcţioneze mecanismul şi sunt lucruri pe care le-am început şi pe care aş vrea să le terminam, de exemplu, liniile de tramvai”, a declarat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

El a spus că, dacă partidele de dreapta se vor prezenta în alegeri cu mai mulți candidați, câștigătorul va fi cel propus de către PSD. În schimb, un candidat unic al dreptei, cum a fost el în 2020, ar avea șanse mari de succes.

Însă disponibilitatea PNL de a-l susține din nou pe Nicușor Dan este de mai multă vreme sub semnul întrebării, mai ales că liberalii nu sunt mulțumiți de rezultatele actualului primar, îndeosebi în ce privește problema termoficării în Capitală.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan a promis înainte de fi ales că în primii trei ani de mandat va înlocui 300 de kilometri de rețea principală de termoficare, ceea ce ar fi însemnat aproximativ 100 km/an. Acum, recunoaște că nu a reușit să schimbe mai mult de 20 de kilometri anual”, îi reproșa Sebastian Burduja, în urmă cu două luni.

ADVERTISEMENT