News

Ministrul energiei, atac la Nicușor Dan: ”A promis că va înlocui 100 de kilometri de rețea pe an, a schimbat doar 20”

Sebastian Burduja, actualul ministru al energiei, a criticat în termeni duri performanța primarului general, Nicușor Dan, în ceea ce privește rețeaua de termoficare.
29.10.2023 | 14:32
Ministrul energiei atac la Nicusor Dan A promis ca va inlocui 100 de kilometri de retea pe an a schimbat doar 20
Primarul General, Nicusor Dan, a eșuat în încercarea de a moderniza sistemul de termoficare din București / Foto: ALEXANDRA PANDREA / MEDIAFAX FOTO / Hepta
ADVERTISEMENT

Situația gravă din București, unde se anunță încă o iarnă cu temperaturi scăzute în apartamente, a fost criticată de ministrul energiei, Sebastian Burduja.

Sebastian Burduja a fost în vizită la CET Sud

În cadrul unei vizite la CET Sud, Sebastian Burduja a vorbit despre performanțele slabe ale municipalității în legătură cu situația rețelei de termoficare din București.

ADVERTISEMENT

Burduja spune că primii trei ani ai lui Nicușor Dan în fruntea Primăriei Capitalei reprezintă un eșec, după ce acesta a promis, în campania electorală, că va reabilita 300 de kilometri de rețea.

Acest lucru nu s-a întâmplat, iar PMB riscă acum să piardă și bani europeni.

Ministrul energiei, despre Nicușor Dan: ”A schimbat doi kilometri de rețea din fonduri europene”

”Nicușor Dan a promis înainte de fi ales că în primii trei ani de mandat va înlocui 300 de kilometri de rețea principală de termoficare, ceea ce ar fi însemnat aproximativ 100 km/an. Acum, recunoaște că nu a reușit să schimbe mai mult de 20 de kilometri anual. (…)

ADVERTISEMENT

Pentru mine, să faci doi kilometri de rețea în trei ani de zile din fonduri europene și să trebuiască să fazezi proiectul, deci să pierzi banii din POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare), spune totul despre performanța Primăriei Generale”, a declarat Sebastian Burduja, potrivit România TV.

Declarațiile ministrului energiei vin în contextul în care peste 200 de blocuri din București au rămas fără apă caldă, chiar înainte de venirea iernii. Nu se știe, până în acest moment, dacă va fi afectată și livrarea de căldură, în timpul sezonului rece.

ADVERTISEMENT

Șeful ELCEN spune că va fi bine la iarnă: ”Vom avea apă caldă și căldură”

Pe de altă parte, directorul ELCEN, Claudiu Crețu, să arătat ceva mai optimist, anunțând că sistemul de termoficare ”s-a mai stabilizat”.

“Răspunsul este foarte clar: da. Vom avea apă caldă şi căldură, pentru că, în urma lucrărilor din ultimii doi ani, sistemul de termoficare s-a mai stabilizat, funcţionează în parametri mai siguri, iar în acest moment ne concentrăm pe partea de investiţii, ne concentrăm să modernizăm acest sistem.

ADVERTISEMENT

Am trecut în ultimele două, trei ierni printr-o perioadă critică, o perioadă în care timp de mai multe zile anumite cartiere, sute de blocuri aveau probleme. În această iarnă va fi mai bine decât iarna trecută”, a declarat Claudiu Crețu, potrivit Agerpres.

Șeful ELCEN a menționat că sistemul va deveni fiabil în jurul datei de 15 noiembrie, și că se mai așteaptă la unele probleme, însă acestea vor fi doar punctuale.

ADVERTISEMENT
Tags: