Fotbal international

Secretul formei fizice extraordinare a lui Cristiano Ronaldo. “Doarme, mânâncă şi tot aşa”

27.07.2018 | 14:45
Secretul formei fizice extraordinare a lui Cristiano Ronaldo Doarme mananca si tot asa

Fostul antrenor al celor de la Al Hilal după plecarea lui Laurenţiu Reghecampf, Ciprian Panait, a dezvăluit care este secretul formei fizice extraordinare a portughezului Cristiano Ronaldo. În această vară, după nouă ani petrecuţi pe Santiago Bernabeu, lusitanul s-a despărţit de Real Madrid şi a semnat pentru Juventus Torino un contract pe patru ani, deşi acum are 33! Salariul său va fi de 31 milioane euro pe stagiune.

La vizita medicală efectuată la clinica lui Juventus, medicii au rămas pur şi simplu înmărmuriţi când au văzut cum se prezintă fizic Cristiano Ronaldo. Are o prospeţime fizică a unui tânăr de 20 de ani. Conform raportului medical, legenda lui Real Madrid are doar 7% grăsime corporală, deci cu 3% mai puțin decât media sportivilor de aceeași vârstă cu el. De asemenea, Ronaldo are 50% masă musculară, cu 4% mai mult decât un fotbalist obișnuit.

Ciprian Panait, românul care i-a succedat lui Laurenţiu Reghecampf la timona echipei saudite Al Hilal, şi care ultima oară a pregătit pe Al Batin, dezvăluie lucruri incredibile despre stilul de viaţă al lui CR7, povestite de un colaborator portughez, care a lucrat, o perioadă, cu jucătorul. Cristiano are acasă un life coach, iar acesta îi reglează ritmul. Ronaldo doarme patru ore, apoi mănâncă, iar doarme patru ore, iar mânâncă. Are un program strict, de aceea arată aşa la cei 33 de ani ai săi. Până şi medicii lui Juventus au rămas şocaţi de forma sa fizică arătată“.

Secretul formei fizice extraordinare a lui Cristiano Ronaldo. Nu îl interesează distracţia

Panait a explicat că pe Ronaldo nu îl interesează distracţia şi că şi atunci când alţi jucători se relaxau în timpul lor liber el prefera exerciţiile de forţă la sală. “Vă dau un exemplu: Deco, un jucător exponenţial la naţională, se relaxa alături de Cristiano şi ceilalţi jucători, dar Ronaldo nu era implicat 100 la sută în grup. De ce? Se ducea la sala de forţă, făcea flotări, abdomene…Deci, era după amiaza lor liberă, ei se bucurau, iar el se antrena“.

Secretul formei fizice a lui Cristiano Ronaldo Nu ştie ce înseamnă distracţia. Are un organism de 20 de ani
Secretul formei fizice a lui Cristiano Ronaldo Nu ştie ce înseamnă distracţia

Iată deci argumente solide ca fanii torinezi să aştepte multe lucruri deosebite din partea lui Cristiano, pentru că la acesta chiar dacă înaintează în vârstă acest lucru nu se vede şi nu impietează în nici un fel, jucătorul urmând un program extrem de strict de pregătire precum şi în viaţa din afara gazonului. În aceste condiţii sunt mari şanse ca şi peste patru ani, când va încheia înţelegerea cu Juventus, la 37 de ani, să arate la fel de bine din toate punctele de vedere.