Life

Secretul jumărilor de porc. Când trebuie, de fapt, să le consumi obligatoriu

Secretul jumărilor de porc a fost descoperit. Cum te pot scăpa de mai multe probleme. Trebuie să înțelegi când trebuie să le consumi
13.11.2022 | 08:30
Secretul jumarilor de porc Cand trebuie de fapt sa le consumi obligatoriu
Secretul jumărilor de porc a fost descoperit. Sursa foto - divaînbucătărie.ro
ADVERTISEMENT

Sărbătorile de iarnă nu sunt sărbători adevărate dacă pe masă nu se regăsesc și celebrele jumări de porc. Atenție mare, însă. Acestea trebuie consumate cu grijă, moderație și cap. Dacă respecți câteva reguli clare atunci ele chiar te vor ajuta și te vor scăpa de anumite probleme neplăcute.

Care este secretul jumărilor de porc

În primul rând se pleacă de la o premisă greșită în cazul jumărilor de porc. Multă lume se ferește de ele pentru că oamenii trăiesc cu impresia că sunt grele și rele. Adevărul este cu totul altul. Astfel, pe lângă gustul lor deosebit, jumările te pot ajuta după o noapte petrecută până în zori în preajma unui păhărel.

ADVERTISEMENT

Concret, jumările de porc au darul de a te ajuta să treci peste mahmureală foarte repede. Da, citești corect. Așadar, atunci când te întâlnești cu prietenii și scapi într-o sticlă nu te îndepărta prea mult de castronul cu jumări.

Mai ales că, trebuie să recunoașteți cu toții, când sticla e fără fund, a doua zi există o durere de cap insuportabilă. Ei bine, pe lângă clasica zeama de varză, n-ar strica să introduci în masa ta și jumări de porc. Te vor scăpa imediat de de mahmureală.

ADVERTISEMENT

Acestea vor absorbi practic alcoolul din organism, ceea ce va face ca tu să te simți mai bine în cel mai scurt timp. Vei uita de durerile de cap, îți vei aduce aminte strict de noaptea de pomină și vei fi gata pentru următoarea.

Nu uitați și că jumările de porc sunt ușor de pregătit. N-ai de ce să stai cu orele în bucătărie. Trebuie doar să lucrezi corect slănina de porc. E nevoie și de ceva sare și o ceapă și toți invitații vor fi dați pe spate.

ADVERTISEMENT

Bucățile de slănină se lasă în apă și peste ele se adaugă sare. Apa trebuie schimbată în decursul a 2-3 ore până când observi că bucățile de carne sunt complet curate.

Se șterg apoi cu un șervețel, se taie după pofta inimii, în cubulețe și se pun într-o cratiță cu fund gros, la foc moderat. Nu uita să amesteci încontinuu pentru ca jumările să se topească uniform. Și scoate, din când în când, untura.

ADVERTISEMENT

Când s-au topit suficient, acestea se vor scoate într-o sită. Se presară peste ele sare grunjoasă și se servesc cu mare, poate cea mai mare poftă. Pentru că, nu-i așa, o singură dată în an este Crăciunul.

ADVERTISEMENT
Tags: