Life

Secretul pentru carnea de vită fragedă la cuptor. Care este timpul corect de gătire, în funcție de preferințe

Trucul pentru cea mai suculentă carne de vită. Cât se ține, de fapt, la cuptor, în funcție de gustul fiecărei persoane în parte.
18.08.2023 | 15:20
Secretul pentru carnea de vita frageda la cuptor Care este timpul corect de gatire in functie de preferinte
Trucul pentru cea mai suculentă carne de vită. Cât se ține, de fapt, la cuptor, în funcție de gustul fiecărei persoane în parte. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Secretul pentru carnea de vită fragedă la cuptor. Care este timpul corect pentru gătire, în funcție de preferințe. Rezultatul final este unul aromat și îmbietor, preparatul putând fi savurat la masa de prânz, dar și la cină.

Trucul pentru cea mai suculentă carne de vită. Cât se ține, de fapt, la cuptor, în funcție de gustul fiecărei persoane în parte

Trucul pentru cea mai suculentă carne de vită spune să lași friptura să se răcească câteva minute după ce este gata. Bucătarii recomandă ca aceasta să nu fie tăiată imediat pentru că are nevoie de un timp de ”odihnă”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cea mai bună variantă trebuie să țină cont de cuptor, de tipul și de grosimea cărnii. Totodată, trebuie să se ia în calcul preferințele personale ale oamenilor, dar și utilizarea unui termometru de bucătărie.

E foarte important să se verifice temperatura internă a cărnii în timpul gătirii. Măsurătorile se încep cu circa 5 – 10 minute înainte de perioada estimată de gătire și se fac periodic până se ajunge la nivelul dorit de gătire.

ADVERTISEMENT

O carne suculentă, cu un gust delicat și savuros, este pregătită cel mai bine la cuptor, în folie de aluminiu. Aceasta se îndepărtează cu câteva minute înainte de final pentru a avea timp să absoarbă din toate aromele din tavă.

Care este timpul corect de gătire a cărnii de vită

Cât despre cât se ține, de fapt, carnea de vită la cuptor e bine să ținem cont de felul în care preferăm preparatul culinar. Persoanele care adoră carnea în sânge (rare) trebuie să o țină la cuptor 10-15 minute, cu o temperatură interioară de 50-52 de grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Medium Rare (medium sângeriu) solicită o temperatură mai ridicată, adică de 55- 57 grade Celsius în interior și un timp de aproximativ 15-20 de minute pentru fiecare 500 de grame de carne. Medium (punct roz) se gătește circa 20-25 de minute.

În această situație chefii ne sfătuiesc să gătim carnea de vită până când ajunge la o temperatură interioară de 63-68 grade Celsius. Medium Well (bine pătruns, cu o mică urmă de roz) are nevoie de 71-74 grade Celsius în interior și aproximativ 25-30 de minute.

ADVERTISEMENT

Totodată, cei care preferă Well Done (foarte bine pătruns) trebuie să știe că temperatura interioară trebuie să fie de 76 grade Celsius. De această dată este nevoie de aproximativ 30-35 de minute pe fiecare 500 de grame de carne.

ADVERTISEMENT