Life

Secretul pentru cea mai delicioasă salată de boeuf. Rețeta lui Florin Dumitrescu face furori. Unde greșesc multe gospodine

Taina ascunsă a celei mai bune salate de boeuf. Rețeta lui Florin Dumitrescu, căutată de toate femeile. Ce erori fac ele.
20.12.2023 | 13:36
Secretul pentru cea mai delicioasa salata de boeuf Reteta lui Florin Dumitrescu face furori Unde gresesc multe gospodine
Taina ascunsă a celei mai bune salate de boeuf. Rețeta lui Florin Dumitrescu, căutată de toate femeile. Ce erori fac ele. Sursa foto: Instagram / Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Secretul pentru cea mai delicioasă salata de boeuf. Rețeta lui Florin Dumitrescu face furori. Unde greșesc multe gospodine. Fostul jurat al emisiunii culinare Chefi la cuțite a dezvăluit cum pregătește acest preparat pentru masa de sărbători.

Taina ascunsă a celei mai bune salate de boeuf. Rețeta lui Florin Dumitrescu, căutată de toate femeile. Ce erori fac ele

Taina ascunsă a celei mai bune salate de boeuf. Rețeta lui Florin Dumitrescu este căutată de toate femeile perioada aceasta, în contextul în care se apropie cu pași repezi ziua de Crăciun. Ce erori fac ele în bucătărie.

ADVERTISEMENT

Renumitul bucătar este cunoscut pentru preparatele pe care le realizează și pe care le împărtășește mereu cu cei care îl urmăresc pe rețelele de socializare. Pentru acest fel de mâncare are un secret la care apelează.

Acesta constă în prepararea maionezei care se amestecă separat de restul ingredientelor. Pentru a fi apetisantă și savuroasă fosta vedetă de la Antena 1 adaugă prima oară murăturile și abia apoi restul legumelor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Florin Dumitrescu are și un alt pont pentru salata de boeuf. Mai exact, fostul jurat de la Chefi la cuțite susține că ingredientele trebuie să fie mereu reci atunci când se amestecă cu maioneza. Dacă nu se respectă acest detaliu important compoziția se va înmuia și se va strica.

Florin Dumitrescu și cea mai delicioasă salată de boeuf

Florin Dumitrescu folosește pentru cea mai delicioasă salată de boeuf 400 ml de ulei de floarea soarelui, 300 grame de cartofi fierți, 300 grame de pulpă de vită, 150 grame de morcovi fierți, 80 grame de mazăre fiartă.

ADVERTISEMENT

În plus, bucătarul mai utilizează 80 grame de ardei gras murați, 80 grame de castraveți murați, 4 ouă, 2 linguri de muștar și sucul de la o lămâie. Primul pas este punerea la fiert a legumelor și a cărnii cu puțină sare.

După ce s-au fiert aceste ingrediente se scot din oală și se lasă la răcit. Al doilea pas spune că acestea se taie în cuburi cât mai mici și se pun deoparte. Pentru a face maioneza se amestecă 2 gălbenușuri cu muștar, suc de lămâie și ulei de floarea-soarelui.

ADVERTISEMENT

Uleiul se toarnă în fir subțire pentru emulsionare. Maioneza se păstrează la rece, la frigider, până la momentul finalizării rețetei. Ulterior, se amestecă bine toate ingredientele tocate cu maioneza și murăturile.

Salata de boeuf se pune pe un platou sau într-un bol și se decorează în funcție de gustul și preferințele fiecăruia. În aceeași notă, Florin Dumitrescu spune că preparatul culinar iese delicios dacă se acordă o mare atenție pașilor de urmat.

ADVERTISEMENT