Life

Secretul unei relații de succes a fost dezvăluit. Ce fel de partener trebuie să-ți alegi pentru o poveste de iubire de lungă durată

Taina pentru o legătură armonioasă a fost elucidată. Cum trebuie să arate partenerul de viață pentru o dragoste pe termen lung.
14.11.2023 | 18:20
Secretul unei relatii de succes a fost dezvaluit Ce fel de partener trebuie sati alegi pentru o poveste de iubire de lunga durata
Taina pentru o legătură armonioasă a fost elucidată. Cum trebuie să arate partenerul de viață pentru o dragoste pe termen lung. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Secretul unei relații de succes a fost dezvăluit. Ce fel de partener trebuie să-ți alegi pentru o poveste de iubire de lungă durată. Cercetătorii din Statele Unite ale Americii sunt de părere că este vorba de câteva elemente esențiale.

Taina pentru o legătură armonioasă a fost elucidată. Cum trebuie să arate partenerul de viață pentru o dragoste pe termen lung

Taina pentru o legătură armonioasă a fost elucidată. Cum trebuie să arate partenerul de viață pentru o dragoste pe termen lung, potrivit oamenilor de știință americani. Experții consideră că relația trebuie să se bazeze pe mai multe lucruri.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără valorile comune care sunt baza în orice. Educaţia, statutul social şi pasiunile sunt cele care țin unite două persoane pe termen nedeterminat. De aceeași părere sunt și psihologii din România.

„Oamenii rămân împreună atunci când au lucruri în comun. Începând de la gusturile muzicale, vor să construiască un viitor împreună, investesc unul în celălalt”, a spus psihologul clinician Liliana Luca pentru observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

„Instrucţia, educaţia, profesia sau locul de muncă pot constitui puncte de atracţie, ca să spunem, pentru cei care doresc să formeze cupluri sau familii”, a completat sociologul Ciprian Iftimoaiei, mai arată sursa citată.

Pasiunile comune, un liant pentru o relație de lungă durată

Pasiunile comune reprezintă un liant pentru o relație de lungă durată, aspect care se întâlnește la multe dintre cuplurile care au vorbit despre acest subiect. Succesul relației armonioase constă enorm în aceleași interese.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea respondenții au declarat că trebuie să existe și niște mici diferențe, însă principale hobby-uri trebuie să fie în același domeniu. Spre exemplu, partenerii de viață rezistă mai mult împreună dacă țin cu aceeași echipă de fotbal.

O analiză în care au fost luate în calcul peste 100 de variabile arată că potrivirea celor mai multe cupluri de durată, atunci când este vorba de valori, depășește 83%. De asemenea, cu cât partenerii se aseamănă mai mult, cu atât legătura va dura mai mult.

ADVERTISEMENT

În altă ordine de idei, specialiștii ne spun că în prezent oamenii nu mai sunt dispuși să investească timp și efort pentru a repara o relație sau o căsnicie. Din păcate, foarte multe cupluri se despart la primul obstacol sau ceartă.

ADVERTISEMENT
Tags: