Cozonacul este unul dintre cele mai așteptate preparate de la masa de sărbători. Fie că este vorba despre Paște, Crăciun sau Revelion, desertul delicios nu lipsește din meniu. Există numeroase rețete pe internet, dar dacă vrei ca acesta să crească, iar miezul să fie pufos și moale, trebuie să ții cont de un secret.
Cozonacul este printre deserturile preferate ale românilor. Fie că este cu nucă, ciocolată, stafide sau rahat, este delicios și nu poate lipsi de pe masa de sărbătoare.
Au mai rămas doar câteva zile până la Crăciun, iar cei harnici s-au apucat deja să gătească bucatele tradiționale, printre care și cozonacul.
Anul acesta, prețul unui cozonac a crescut considerabil, ajungând să coste chiar și 40 de lei, din cauza scumpirilor drastice la alimente.
Din acest motiv, multe persoane consideră mai convenabil să îl gătească acasă, în propria bucătărie, cu ingrediente cumpărate la un preț mai bun.
În mediul online se găsesc o mulțime de rețete, dar înainte de a te apuca de frământat trebuie să știi câteva trucuri care o să te ajute să-i dai gata pe invitați, care o să te laude cu siguranță pentru felul în care arată și gustul cozonacului.
De pildă, făina pentru aluat trebuie aleasă după anumite criterii, iar secretul ca acesta să crească nu constă în drojdie, așa cum mulți ar fi tentați să creadă.
Prin urmare, dacă vrei să ai pe masa de Crăciun un cozonac „uriaș”, cu miezul pufos și moale, gospodinele cu multă experiență în bucătărie au dezvăluit ce trebuie să faci.
Astfel, cantitatea de zahăr pe care o vei pune în cozonac are cea mai mare importanță, pentru ca determină timpul de dospire al aluatului. Prea mult zahăr va face ca aluatul să nu mai crească și, în plus, ar putea dăuna și sănătății.S