News

Sectorul din București unde nu e bine să trăiești astăzi. E considerat cel mai periculos dintre cele 6

Sectorul din București unde este destul de riscant să trăiești în prezent. Conform statisticilor, acesta este considerat cel mai periculos dintre cele 6.
27.01.2024 | 21:04
Sectorul din Bucuresti unde nu e bine sa traiesti astazi E considerat cel mai periculos dintre cele 6
Sectorul 3 din București, considerat cel mai periculos dintre cele 6. Aici au loc cele mai multe tâlhării. Sursa foto: Facebook / Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este sectorul din București unde nu e bine să trăiești la ora actuală. O analiză efectuată recent arată că aici au loc foarte multe tâlhării pe parcursul unui an.

Sectorul 3 din București, considerat cel mai periculos dintre cele 6. Aici au loc cele mai multe tâlhării

De la un an la altul, Bucureștiul devine un oraș tot mai nesigur. Acest aspect este evidențiat de un studiu recent comandat de Primăria Generală a Capitalei. Cercetarea arată zonele cele mai periculoase din cel mai mare oraș al țării.

ADVERTISEMENT

Este alarmant faptul că, în 2023, numărul infracțiunilor a crescut considerabil, față de anul 2022. Astfel, în doar un an, peste 16.000 de infracțiuni au fost înregistrate în Capitală.

Teoretic, se poate spune că zona din București unde nu e bine să trăiești astăzi este Sectorul 3. Cele mai multe infracțiuni s-au petrecut aici. Vorbim de foarte multe tâlhării.

ADVERTISEMENT

Următoarele poziții în topul zonelor periculoase din București, unde s-au înregistrat infracțiuni de acest gen, sunt ocupate de Sectoarele 2 și 6. Topul tâlhăriilor, conform datelor prezentate de Antena 3:

  1. Sectorul 3: 113
  2. Sectorul 6: 85
  3. Sectorul 5: 82
  4. Sectorul 1: 77
  5. Sectorul 5: 74
  6. Sectorul 4: 55

Conform acestui studiu, pradă hoților cad, în principal, persoanele în vârstă. Ele pot fi atacate în timp ce se plimbă în parc sau la semafor. Obiectele preferate de tâlhari sunt telefoanele și portofelele.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul nopților, infracțiunile care se comit frecvent sunt furturile din autoturisme. Cele mai multe cazuri din 2023 au fost înregistrate în Sectorul 2, urmat de Sectoarele 5 și 3. Pe ultimul loc, în cazul furturilor din autoturisme, sunt Sectoarele 4, 6 și 1.

De aproape 3 ori mai multe infracțiuni în Capitală, în 2023, în comparație cu 2020

Dacă analizăm datele acestui studiu vedem cum numărul de infracțiuni stradale a crescut dramatic de la finalul lui 2020. Conform datelor oferite anii trecuți de Poliția București, în 2021, în Capitală, au fost înregistrate 14.810 infracțiuni stradale față de 6.796 în 2020.

ADVERTISEMENT

În 2023, numărul agresiunilor pe stradă a continuat să crească cu aproximativ 10% și a ajuns la peste 16.000. De notat că infracțiunile stradale au explodat de la încheierea perioadei de debut a pandemiei, potrivit statisticilor poliției.

ADVERTISEMENT
Tags: