News

Ședință de urgență la PSD! Ce ministere au cerut și ce solicitări imediate au avut social democrații

Ședință de urgență la PSD legată de o eventuală intrare la guvernare alături de liberali
06.11.2021 | 14:38
Sedinta de urgenta la PSD Ce ministere au cerut si ce solicitari imediate au avut social democratii
ADVERTISEMENT

Weekendul a debutat cu o ședință de urgență la PSD. Numele grele ale partidului s-au reunit pentru a pune la punct programul de guvernare.

Au pus pe hârtie deja câteva condiții clare ca să intre în Guvern alături de PNL. Social democrații solicită creșterea pensiilor, alocațiilor și salariilor. De asemenea, în PSD se împart funcțiile în Guvern.

ADVERTISEMENT

Ședință de urgență în PSD!

Vorbim despre creșterea alocațiilor pentru copii cu 40,5%. Ar fi un boom important financiar de care s-ar bucura fiecare copil în parte.

Totodată, creșterea salariului minim de la 1 ianuarie 2022 este imperios necesară pentru PSD. 2.740 salariul minim general și 3.000 de lei pentru studii superioare sunt banii solicitați de social democrați.

ADVERTISEMENT

În aceeași ordine de idei, punctul de pensie să crească de la 1.442 de lei la 1.600 de lei, în timp ce creșterea indemnizației sociale minime, de la 800 de lei cât e în prezent să ajungă la 1.000 de lei

Dacă ne raportăm la controlul pandemiei, extinderea testării, medicație antivirală în farmacii, dar și o campanie de vaccinare mai eficientă. Social democrații solicită și 1.500 de paturi la ATI

ADVERTISEMENT

Din punctul de vedere al educației, PSD vrea școală în format fizic, ceea ce presupune testare permanentă a elevilor și profesorilor, dar și descentralizare

Combaterea creșterii prețurilor prin plafonarea prețului la energie, gaze, lemne de foc și combustibil pentru 6 luni reprezintă o altă solicitare a PSD-ului.

ADVERTISEMENT

Social democrații vor și asigurarea subvenției la gigacalorie la nivelul lunii decembrie.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a spus întrebat dacă PSD ar accepta un premier de la PNL, că a realizat şi Florin Cîţu că nu mai poate fi prim-ministru” şi a menţionat că este important să se ia măsuri urgente, pentru a trece de această perioadă grea, până în februarie, martie.

Despre împărţirea ministerelor, Ciolacu a spus că nu se va mai face ”din fes”, ca până acum. Liderul PSD a mai anunţat că a discutat cu PNL să se realizeze o rectificare bugetară, urgent, prin iniţiativă legislativă, pentru a ajuta administraţiile locale care au probleme cu încălzirea.

ADVERTISEMENT