News

Ședință solemnă în Parlament. Aleșii marchează 20 de ani de la aderarea României la NATO

Parlamentul marchează într-o ședință de plen comună două decenii de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică și 75 de ani de existență a NATO.
02.04.2024 | 09:21
Sedinta solemna in Parlament Alesii marcheaza 20 de ani de la aderarea Romaniei la NATO
Parlamentarii marchează 20 de ani de la aderarea la NATO Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

În cadrul şedinţei de plen comune de marţi, deputaţii şi senatorii vor dezbate şi vota o declarație pe subiectul aniversării a 20 de ani de la aderarea oficială a României la NATO.

Aleșii marchează 20 de ani de la aderarea României la NATO

România a celebrat 20 de ani de la aderarea oficială la Alianța Tratatului Atlanticului de Nord pe 29 martie 2024.

ADVERTISEMENT

”Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au stabilit vineri ca marţi, 2 aprilie, începând cu ora 15.00, să se desfăşoare o şedinţă comună cu ocazia marcării a 20 de ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică şi a 75 de ani de existenţă a NATO.

La 29 martie 2004, România a aderat oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.

ADVERTISEMENT

Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului ţării noastre la sediul NATO din Bruxelles”, se arată în comunicatul legislativului.

Tot marți, la Senat, comisia pentru administrație publică va dezbate ordonanţa de urgenţă a guvernului privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, programate pentru data de 9 iunie.

ADVERTISEMENT

La Camera Deputaţilor, un proiect de lege care prevede că salariaţii vor avea dreptul la concedii medicale de până la 45 de zile pe an dacă participă la studii clinice sau însoţesc persoane cu dizabilităţi la investigaţiile necesare pentru obţinerea certificatului de handicap aşteaptă votul final.

Un alt proiect de lege care intră pe traseul legislativ la Camera Deputaţilor ca for decizional este proiectul de lege care aduce modificări la asigurarea de răspundere civilă obligatorie.

ADVERTISEMENT

Documentul, care a trecut recent de votul Senatului, prevede, printre altele, poliţe RCA în rate, plata anticipată a despăgubirii pentru reparaţii în regie proprie în limita a 400 euro sau controlul poliţei RCA prin sistem electronic de monitorizare a traficului.

ADVERTISEMENT