News

România, la 20 de ani de la aderarea la NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu

România a împlinit două decenii sub steagul NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu despre garanțiile de securitate ale cetățenilor
29.03.2024 | 09:29
Romania la 20 de ani de la aderarea la NATO Mesajul premierului Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu spune că România va continua să fie un actor influent și constructiv în interiorul NATO / Foto: Guvernul României
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a 20 de ani de când România a aderat la Alianța Nord Atlantică. Pe lângă garanția de securitate, țara noastră a devenit un pilon important al NATO, a spus premierul.

Marcel Ciolacu: „Vom continua să fim un actor influent și constructiv în NATO”

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj cu ocazia împlinirii a două decenii de când România a aderat la NATO. „Apartenența României la NATO reprezintă o garanție de securitate pentru țara noastră. În cei 20 de ani de apartenență la Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, România a devenit un pilon important și și-a consolidat poziția în interiorul alianței respectându-și angajamentele de securitate în zona Mării Negre”, a scris Ciolacu pe contul Facebook.

ADVERTISEMENT

„Vom continua să fim un actor influent și constructiv în interiorul NATO în vederea consolidării și dezvoltării alianței noastre în așa fel încât garanțiile de securitate colectivă să asigure românilor stabilitatea și siguranța de care au nevoie pentru dezvoltarea României”, a adăugat premierul.

Tîlvăr: Avem cele mai solide garanții de securitate

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat că, odată cu intrarea în NATO, România a primit cele mai puternice garanții de securitate din istorie, în cadrul celei mai mari și mai solide alianțe politico-militare din lume. Integrarea României în Alianță i-a conferit vizibilitate în plan euro-atlantic, a mai spus Tîlvăr.

ADVERTISEMENT

„Astăzi, se împlinesc 20 de ani de când România a depus oficial instrumentele de aderare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, act istoric prin care ţara noastră s-a integrat în familia euro-atlantică şi a evoluat împreună cu celelalte state membre ale NATO. Sunt 20 de ani în care România a primit cele mai solide garanţii de securitate, datorită apartenenţei la cea mai puternică alianţă politico-militară din lume, şi a devenit mai puternică şi mai vizibilă în plan euro-atlantic”, a transmis ministrul Apărării.

Angel Tîlvăr a subliniat rolul important al armatei române în realizarea acestui parcurs, al militarilor și personalului din cadrul MApN care au contribuit la evoluția României în cadrul NATO.

ADVERTISEMENT

România, furnizor de securitate, nu numai beneficiar

România, prin participarea la misiuni și operațiuni sub steagul Alianței, este și un furnizor de securitate, alături de partenerii săi strategici, a spus Tîlvăr. Ministrul Apărării a transmis și un mesaj pentru militarii Alianței care se află pe teritoriul țării noastre.

„În acest context, îi asigur de aleasa mea consideraţie pe militarii ţărilor membre ale NATO dislocaţi pe teritoriul României, care contribuie la asigurarea unei posturi de descurajare şi de apărare eficientă şi consolidată în regiunea Mării Negre şi pe întregul flanc estic. Contribuţia aliaţilor noştri la asigurarea securităţii României constituie o dovadă puternică a solidarităţii şi coeziunii aliate, precum şi a capacităţii de apărare colectivă a NATO”, a spus Tîlvăr

ADVERTISEMENT