News

Șefa Secției Psihiatrie de la spitalul din Pitești a fost reținută. S-a dovedit că femeia a luat mită de aproape 150 de ori

Șefa Secției de Psihiatrie de la spitalul din Pitești a fost reținută de Tribunalul Argeș. Este acuzată că a luat mită de aproape 150 de ori.
08.03.2024 | 11:44
Sefa Sectiei Psihiatrie de la spitalul din Pitesti a fost retinuta Sa dovedit ca femeia a luat mita de aproape 150 de ori
Șefa Secției Psihiatrie de la spitalul din Pitești, acuzată că a luat mită de 147 de ori. Cum primea banii. Sursa foto: Facebook / Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Șefa Secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești a fost reținută de procurori. Aceasta este suspectată de săvârșirea a aproape 150 de acte materiale de luare de mită.

Șefa Secției Psihiatrie de la spitalul din Pitești, acuzată că a luat mită de 147 de ori. Cum primea banii

Din referatul procurorilor reiese că, în perioada mai – august 2023, suspecta ar fi primit în biroul din incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul spitalului piteștean, de la pacienţi sau rude ale acestora, diferite sume de bani în bancnote de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri.

ADVERTISEMENT

Aceasta avea un mod extrem de ingenios de a primi banii. Bancnotele, de la 50 la 500 de leu, erau date de pacienți sau apraținători în cupiuri. În total, procurorii au aflat că medicul a încasat de 147 de ori astfel de sume.

În perioada mai-august 2023, inculpata ar fi primit, în biroul de lucru al acesteia situat în incinta Secţiei de Psihiatrie din cadrul SJU Piteşti, în mai multe rânduri, de la pacienţi sau aparţinători ai acestora, diferite sume de bani, în bancnote în cupiuri de la 50 la 500 de lei, precum şi bunuri, în legătură cu atribuţiile sale de serviciu, fiind vorba de cel puţin 147 de acte materiale, privind sume individuale cuprinse între 50 de lei şi 600 de lei.

ADVERTISEMENT

Uneori, sume de bani primite cu titlu de mită erau remise de inculpată şi altor cadre medicale din unitatea medicală unde îşi desfăşura activitatea“, se precizează într-un comunicat transmis vineri de Direcţia Generală Anticorupţie (DGA).

Mita, împărțită cu unii colegi din spital

Inculpata principală din acest dosar împărțea o parte din bani și cu alți colegi. Astfel, în același dosar a mai fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de un asistent medical şi un registrator medical din cadrul aceleiaşi unităţi medicale. Ei sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, respectiv tăinuire.

ADVERTISEMENT

DGA mai anunță că joi, 7 martie, au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare în municipiile Piteşti şi Curtea de Argeş – una la sediul SJU Piteşti, una la sediul Policlinicii Spitalului Municipal Curtea de Argeş unde îşi desfăşoară activitatea medicul psihiatru, una la domiciliul unei persoane fizice şi una la o societate comercială.

La finalul verificărilor au fost puse în executare cinci mandate de aducere a unor persoane care aveau calitatea de suspecţi. Vineri, Şefa Secţiei de Psihiatrie a SJU Piteşti va fi prezentată la Tribunalul Argeş, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ADVERTISEMENT

Lucrătorii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeș şi din cadrul Structurii centrale a aceleiaşi Direcţii, au desfășurat acte de urmărire penală în baza ordonanțelor de delegare emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș”, mai anunță DGA.

ADVERTISEMENT
Tags: