News

Șeful Ambulanței Neamț a fost reținut, împreună cu două asistente. Acuzațiile grave care li se aduc de către DNA

Managerul Serviciului de Ambulanță Neamț și două asistente șefe au fost reținute de către procurorii DNA, cei trei fiind suspectați că au luat mită aproapte 50.000 de euro.
21.05.2022 | 09:32
Seful Ambulantei Neamt a fost retinut impreuna cu doua asistente Acuzatiile grave care li se aduc de catre DNA
Trei arestări în dosarul de mită de la SAJ Neamț/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dan Dorin Morenciu, șeful interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, a fost reținut vineri de către procurorii DNA de la serviciul teritorial Bacău, fiind pus sub acuzare pentru luare de mită în formă continuată.

5.000 de euro, tariful pentru angajare la SAJ Neamț

Concomitent, au fost reținute și Elena Preda și Maria-Luminița Rozoschi, asistente-șefe la SAJ Neamț, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.

ADVERTISEMENT

În perioada 2 – 10 mai 2022, inculpatul Morenciu Dan Dorin, în calitatea menționată mai sus, prin intermediul celor două subalterne (una dintre ele, respectiv inculpata Rozoschi Maria Luminița, fiind desemnată să organizeze unui examen) ar fi pretins de la opt persoane câte 5.000 euro pentru a fi declarați admiși în contextul menționat mai sus.

Concursul respectiv viza ocuparea posturilor pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar care a ocupat fără concurs posturi de execuție, pe o perioadă determinată, în perioada stării de alertă)”, se arată în comunicatul DNA.

ADVERTISEMENT

Morenciu a fost prins în flagrant, pe 18 mai, când primea 40.000 de euro de la Elena Preda, pe o stradă din Piatra Neamț.

Asistentele și-au luat și ele partea

Procurorii au descoperit că Elena Preda, independent de înțelegerea avută inițial cu Dan Dorin Morenciu, ar fi pretins și primit de la cele opt persoane suma de 6.000 euro/persoană și nu 5.000 de euro așa cum se stabilise inițial.

ADVERTISEMENT

Diferența de 8.000 euro din cei 48.000 de euro, bani primiți de inculpata Preda Elena în maniera de mai sus, i-ar fi fost remiși inculpatei Rozoschi Maria Luminița tot în data de 18 mai 2022, în sediul S.J.A. Neamț, fiind identificați de procurorii anticorupție ca urmare a unei percheziții corporale”, precizează sursa citată.

În cauză procurorii anticorupție au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție și al Direcției de Operațiuni Speciale.

ADVERTISEMENT