News

Șeful Autorității Electorale Permanente, în vizorul ANI. Reacția lui Constantin Mitulețu la acuzațiile care i se aduc

Constantin Mitulețu, a intrat în atenția Agenției Naționale de Integritate (ANI),fiind vizat de o plângere penală pentru că și-ar fi angajat cumnata în instituție.
08.01.2023 | 16:31
Seful Autoritatii Electorale Permanente in vizorul ANI Reactia lui Constantin Mituletu la acuzatiile care i se aduc
Șeful AEP a anunțat că va contesta decizia ANI Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Sesizarea împotriva lui Mitulețu a fost făcută în anul 2021 de către un fost director al Autorității Electorale Permanente în care indica faptul că președintele AEP și-ar fi numit cumnata în funcția de consilier la Biroul teritorial din Dolj.

Reacția lui Constantin Mitulețu la acuzațiile ANI

Șeful Autorității Electorale Permanente (AEP) neagă acuzațiile care i se aduc și declară că va contesta raportul emis de către Agenția Națională de Integritate.

ADVERTISEMENT

“Este un raport ANI pe care l-am primit în decembrie 2022, în care sunt două etape. Etapa cu privire la conflict de interese administrativ, în care spune că nu este nicio problemă, și o sesizare către Parchetul General cu privire la o suspiciune că aș fi favorizat o persoană, rudă până la gradul al doilea.

În săptămâna care urmează voi depune o contestație la raportul ANI, în care voi solicita mai multe lucruri pe parcursul întregului proces, iar în momentul în care voi fi chemat în cadrul unui proces penal voi spune concluzii cu privire la legalitatea sesizării deoarece în continuare consider că nu există niciun impediment.

ADVERTISEMENT

Atâta timp cât administrativ nu există până la gradul al doilea, nu înțeleg de ce ar exista și pe latura penală nerespectarea dispozițiilor legale.

Bineînțeles e o simpla sesizare a unui inspector de integritate în care mă voi apăra în continuare”, a declarat Constantin Mitulețu la Realitatea PLUS.

ADVERTISEMENT

Care a fost rolul cumnatei lui Constantin Mitulețu

Șeful AEP a dorit să facă mai multe precizări legate de activitatea cumnatei sale ce face obiectul interesului ANI.

”A lucrat la cabinetul unui demnitar în funcție temporară, nu în cadrul AEP.  (A recomandat-o – n.r.) activitatea anterioară pe care a avut-o și implicarea de care a dat dovadă pe timpul exercitării activității în cadrul Autorității.

ADVERTISEMENT

Din punct de vedere administrativ, tot circuitul a fost legal. Vom vedea și în latura penală dacă există o încălcare. Până la gradul al doilea.

La cabinetul demnitarului poți numi până la gradul 1 fără nicio problema și asta a constatat și ANI că pe linia aceasta nu este nicio problemă.

A deținut funcția de consilier parlamentar. Are toate studiile pentru a lucra la un cabinet parlamentar. Ultimele studii – un masterat pe penal la Universitatea din Craiova”, a ținut să sublinieze Mitulețu.

ADVERTISEMENT