News

Șeful OMS, replică pentru omul lui Donald Trump după acuzațiile grave din ultima perioadă: ”Comentarii false și inacceptabile”

24.07.2020 | 07:41
Seful OMS replica pentru omul lui Donald Trump dupa acuzatiile grave din ultima perioada Comentarii false si inacceptabile
ADVERTISEMENT

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a avut o replică dură pentru omul lui Donald Trump după acuzațiile grave din ultima perioadă.

Șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a lăsat să se înțeleagă, în cursul acestei săptămâni, faptul că OMS ar fi fost acaparată la vârf de influența Chinei în chestiunea Covid-19.

ADVERTISEMENT

Organizația nu a întârziat cu replica, iar șeful ei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a ținut să-i răspundă cu aceeași monedă oficialului din echipa lui Donald Trump.

Șeful OMS îi răspunde omului lui Donald Trump după acuzațiile grave din ultima perioadă legate de China

Pe 22 iulie, secretarul de stat al administrației americane, Mike Pompeo, le-a transmis parlamentarilor britanici că directorul Organizației Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a fost ”cumpărat” de guvernul chinez, notează presa britanică.

ADVERTISEMENT

Atacurile dinspre Casa Albă au fost catalogate drept ”false şi inacceptabile” de șeful organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

”Aceste comentarii sunt false, inacceptabile şi fără niciun fundament”, a declarat dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o conferinţă de presă, atrăgând atenţia încă o dată asupra oricărei “politizări” a pandemiei de coronavirus, scrie Agerpres.

ADVERTISEMENT

Presa externă dezvăluia în startul acestei săptămâni că Mike Pompeo a declarat în cadrul unei întâlniri cu uşile închise cu deputaţi britanici că directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a fost “cumpărat” de guvernul chinez și că afirmaţia sa are la bază “informaţii solide”.

”Când lucrurile au început să mişte, în momentul cel mai important, când exista o pandemie în China, dr. Tedros, care a fost cumpărat de guvernul chinez, nu pot să spun mai mult, dar pot să o spun, spun asta bazându-mă pe informaţii solide, un acord a fost încheiat cu prilejul alegerii lui Tedros Adhanom Ghebreyesus în fruntea OMS, a afirmat Pompeo.

ADVERTISEMENT

Conflictul SUA – OMS, doar la o nouă etapă

Episodul declarațiilor Mike Pompeo – Tedros Adhanom Ghebreyesus nu reprezintă decât o nouă etapă a războiului rece dintre SUA și OMS pe tema noului coronavirus.

Încă de la de la începutul pandemiei de Covid-19, depistată în China la sfârşitul lunii decembrie, organizaţia a fost cu regularitate criticată pentru întârzierile sale în transmiterea alertelor.

Recent, SUA au atacat OMS într-un mod devastator, spunând că este “marioneta Chinei” şi denunţând complezenţa de care organizaţia ar fi dat dovadă faţă de Beijing.

Mai multe, SUA au lansat oficial la 8 iulie procedura de retragere din OMS, punând în aplicare ameninţările preşedintelui Donald Trump, care anunţase ieşirea în mai, în plină pandemie.

ADVERTISEMENT