News

Șeful OSIM, filmat în timp ce ar fi primit un sul de bani. Reacțiile contradictorii ale lui Marian Șerbănescu despre suma de bani

Jurnaliștii Adevărul au demarat o investigație după ce au primit o filmare în care Marian Şerbănescu pare să primească un sul de bani în fața unui restaurant bucureștean.
29.12.2022 | 14:40
Seful OSIM filmat in timp ce ar fi primit un sul de bani Reactiile contradictorii ale lui Marian Serbanescu despre suma de bani
Marian Şerbănescu, Şeful Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). Colaj Foto: Fb/Terente Ciui/ Captură Video: Adevărul.ro
ADVERTISEMENT

În filmare, Marian Şerbănescu, şeful Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM), încarcă mai multe cutii în portbagajul mașinii, apoi primește ceea ce pare a fi un sul de bani pe care îl aruncă în portbagaj.

Investigație Adevărul: Șeful OSIM, surprins în timp ce ar fi efectuat o tranzacție care ridică semne de întrebare

Potrivit Adevărul, înregistrarea video ar fi fost realizată înainte de Crăciun, pe bulevardul Dacia din Capitală, în fața restaurantului Burgr Factory. În înregistrare, șeful OSIM apare alături de două femei.

ADVERTISEMENT

Marian Șerbănescu primește ceea ce pare a fi un sul de bani de la una dintre ele, iar după ce bărbatul pleacă, femeile intră în restaurant. Potrivit informațiilor sursei citate, cele două ar putea fi angajate ale localului.

Reacția lui Marian Șerbănescu, între “Habar n-am” şi “Da, erau banii din încasările unui prieten”

Contactat de jurnaliștii Adevărul, șeful OSIM a declarat inițial că nu își amintește întâmplarea, dar că restaurantul este al unui prieten.

ADVERTISEMENT

“Nu îmi aduc aminte să se fi întâmplat asta, probabil, este prietenul meu cel care are restaurantul, eu știu ce o fi. Habar n-am, chiar nu știu”, a declarat Șerbănescu.

După câteva ore, jurnaliștii publicației citate l-au contactat din nou pe Marian Şerbănescu, ocazie cu care șeful OSIM și-a nuanţat răspunsurile date anterior.

ADVERTISEMENT

“Da, 100% eu eram pentru că este restaurantul unui prieten de-al meu, suntem prieteni foarte buni, merg foarte des acolo. Probabil am mers acolo să îmi iau de mâncare și îmi aduc aminte că era înainte de Sărbători.

Plecam spre Constanța și m-a rugat să îi aduc niște chestii, printre acestea erau și banii lui din încasări din ziua anterioară. Erau și un cozonac, niște burgeri. Îmi aduc aminte, eu am trecut pe acolo și trec destul de des”, a declarat oficialul.

ADVERTISEMENT

Alin Ciobanu, șeful Burgr Factory, nu a răspuns încercărilor jurnaliștilor de a-l contacta.

Potrivit Adevărul, acesta din urmă este fratele președintelui Tineretului Social Democrat Constanţa, Cosmin Ciobanu, despre care presa locală a scris că ar fi apropiat al lui Felix Stroe, fost ministru al Transporturilor.

Potrivit CV-ului lui Marian Șerbănescu, citat de G4Media, acesta și-a petrecut cea mai mare parte a activității profesionale la RAJA Constanța, compania publică de apă controlată de Felix Stroe.

Marian-Octavian Șerbănescu a fost numit în luna mai de premierul Nicolae Ciucă în funcția de director general al Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

ADVERTISEMENT
Tags: