News

Șeful Poliției Bolintin Vale a fost schimbat din funcție. A bătut un bărbat încătușat

24.04.2020 | 09:47
Seful Politiei Bolintin Vale a fost schimbat din functie A batut un barbat incatusat
Val de 100.000 de procese din cauza amenzilor acordate în starea de urgenţă? Ce se întâmplă cu cei care nu au cum să plătească Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Șeful Poliției Bolintin Vale a fost schimbat din funcție, după ce a fost filmat în timp ce lovea cu brutalitate un bărbat încătușat șu culcat la pământ.

Șeful Poliției Bolintin Vale a fost schimbat din funcție

Conform Libertatea, imaginile devenite virale au dus imediat la schimbarea din funcție a șefului Poliției Bolintin Vale, comisarul Marian Costel Șerban.

ADVERTISEMENT

”Șeful poliției din Bolintin Vale a fost demis din funcție și pe numele său a fost deschis un dosar penal. Este vorba despre un singur dosar penal”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu.

Mai mult, Ministerul de Interne va trimite Corpul de Control la IPJ Giurgiu, pentru a deschide o anchetă asupra evenimentelor petrecute pe 18 aprilie, dare care au apărut abia în 23 aprilie în spațiul public.

ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost împușcat de polițiști la Bolintin Vale

Libertatea a publicat o înregistrare care arată mai mulți polițiști, unii în civil, alții în uniforme de trupe speciale, care au reținut câțiva bărbați, care stau la pământ, cu fața în jos și mâinile la spate. Niciunul dintre cei somați și culcați nu mișcă, dar cu toate acestea cel puțin unul dintre ei este lovit și strigă de durere.

În urmă cu trei zile, un alt incident petrecut la Bolintin Vale a atras atenția. Un bărbat a fost împușcat de polițiști, după ce i-a atacat cu cuțitul pe stradă. Aflat într-o stare avansată de ebrietate, bărbatul a amenințat inițial că se sinucide.

ADVERTISEMENT

Bolintin-Vale (în trecut, Bolintinu din Vale sau Moșneni-Drăgoiu) este un oraș în județul Giurgiu, Muntenia, România, format din localitatea componentă Bolintin-Vale (reședința), și din satele Crivina, Malu Spart și Suseni. Orașul are o populație de 12.929 locuitori.

O parte dintre români nu mai rezistă în carantină și  provoacă incidente în ultima perioadă, majoritatea fiind persoane care locuiesc în cartiere rău famate din România. În ultima săptămână, mai multe bătăi ca-n filme au fost surprinse în București, Brașov sau Hunedoara, fiind nevoie de intervenția în forță a mascaților.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, forțele armate s-au alăturat polițiștilor și jandarmilor pentru a supraveghea aceste zone expuse unui risc crescut de infracționalitate, cel puțin până la finele stării de urgență.

ADVERTISEMENT