News

Şeful Poliţiei Călare Iaşi, arestat pentru viol repetat. Victima, o fetiță de doar 11 ani. Update

Un polițist local din Iași, care era și instructor de echitație, a fost reținut pentru ca ar fi violat de mai multe ori o fetiță de 11 ani.
27.04.2023 | 16:21
Seful Politiei Calare Iasi arestat pentru viol repetat Victima o fetita de doar 11 ani Update
Autorul violurilor ar fi șeful Poliției călare Iași Sursa foto: Realitatea de Iași
ADVERTISEMENT
27-04-2023
13:25

Poliţistul a fost arestat

Poliţistul local Tiberiu Cebotaru a fost arestat joi pentru 30 de zile. Alexandra Cioată, avocata acestuia, susţine că bărbatul este nevinovat.

“Clientul meu susţine că este nevinovat. Sunt mărturii de la martori, în special de la partea vătămată şi de la o prietenă de aceeaşi vârstă. În principal sunt aceste mărturii, există şi un raport medical care nu confirmă raportul sexual pentru că victima are un himen complezant, în limbaj popular elastic. Adică s-ar fi putut întâmpla sau nu s-ar fi putut întâmpla în acelaşi timp. În acest moment, inculpatul este dispus să dea proba poligraf, ceea ce îmi creează şi mie convingerea că este nevinovat”, a spus aceasta.

Plângerea privind faptele de viol contra bărbatului a fost depusă în 29 martie 2023, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, de către reprezentantul legal al fetei, „din conținutul căreia a reieșit posibilitatea săvârșirii mai multor fapte de natură penală”.

Şeful Poliţiei Călare Iaşi, reținut pentru viol

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, înșelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activități, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, procurorul Ștefan Fânariu.

ADVERTISEMENT

Bărbatul reținut ar fi Tiberiu Cebotaru, șef serviciu al Poliției Călare Iași, potrivit unor surse consultate de publicația locală ZDI. Directorul Poliției locale Liviu Zanfirescu a declarat că acuzațiile care i se aduc lui Cebotaru nu au legătura cu atribuțiile de serviciu ale acestuia. Zanfirescu a precizat că va fi deschisă o anchetă internă, disciplinară.

„Am fost surprins de faptul că a fost reţinut. Am avut o discuţie cu acest coleg după ce, în cursul anului trecut, în luna septembrie, a venit o doamnă care a reclamat că nu i se restituie o sumă de bani, după ce a avut o tranzacţie cu acest coleg legat de un cal. Nu cunosc amănunte, doar că această persoană a venit la mine în încercarea de a-și recupera banii.

ADVERTISEMENT

Am încercat, am avut discuţii, însă colegul a zis că este o chestiune privată. Am înţeles şi am îndrumat acea persoană să se adreseze instanţei de judecată fiind o cauză civilă sau Poliţiei dacă se constată altceva. Absolut nimic despre agresiuni sau alte fapte în legătură cu situaţia pe care o ştim cu toţii astăzi”, a comentat Liviu Zanfirescu.

Directorul Poliției Locale a adăugat că aceasta a fost singura problemă legată de angajatul instituției care i s-a adus la cunoștință. Șeful instituției a mai precizat că, dacă ar fi avut activități de instructor, atunci Cebotaru ar fi trebuit să le declare anual, în declarația de avere.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, în declarația de avere, polițistul local a declarat doar venitul din salariul (circa 80.000 lei/an) și norma de hrană aferentă (circa 11.700 lei/an). În 2019, el a contractat un credit bancar de 125.000 lei, scadent în anul 2024. La capitolul bunuri, Cebotaru deține în co-proprietate un teren intravilan în mun. Iași (720 mp), o vilă (222 mp) și un apartament (46 mp).

Raporturi sexuale sub amenințarea cuțitului

Bărbatul a dobândit calitatea de suspect în data de 25 aprilie. ”În perioada septembrie-octombrie 2022, o persoană de gen masculin, instructor de echitație, profitând de rolul său de antrenor și de vulnerabilitatea persoanei vătămate minore, în vârstă de 11 ani, prin constrângere fizică (amenințare cu un cuțit) și psihică, în timpul cursurilor, ar fi supus-o la trei raporturi sexuale, în trei împrejurări diferite.

ADVERTISEMENT

Anterior, în perioada ianuarie 2021 – mai 2022, cu ocazia cursurilor de echitație desfășurate, aceeași persoană, profitând de autoritatea sa și de vulnerabilitatea aceleiași persoane vătămate minore, ar fi supus-o pe aceasta la acte de natură sexuală, prin constrângere psihică, atingând-o în zonele intime în timpul cursurilor”, susțin procurorii.

Magistrații au mai descoperit că Cebotaru ar fi oferit cursuri de echitație, deşi nu deţinea niciun fel de autorizație în acest sens, iar, în anul 2022, ar fi determinat alte persoane vătămate să achiziționeze un cal contra unei sume de bani, ascunzându-le cumpărătorilor faptul că animalul nu i-ar fi aparținut.

ADVERTISEMENT